Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przemco napisał(a):cały zespół chłodnic jest zamocowany do pasa na czterech takich gumowych uchwytach po bokach. Wyciąga się go w stronę silnika a nie na stronę belki
filaraki napisał(a):czy mozna sciagna sama chlodnice klimy bez sciagania pasa przedniego
filaraki napisał(a):u mnie jest kolosalna dziura w chlodnicy, jak wpuscil gaz to syczalo jak z dziurawej opony, powtarzam pytanie czy mozna sciagna sama chlodnice klimy bez sciagania pasa przedniego, pozdrawiam
przemco napisał(a):A z tymi 15 minutami to kolega troszkę przesadziłmoże o 5 minut dłużej
interesujące, jak czas wam wolno płynie;p ja dzis odbylem operacje wymiany chlodnicy klimatyzacji. zajelo mi to... 9h, sciaganie zderzaka, pasa przedniego, wyrwania starej chlodnicy i wstawieniu nowej razem z osuszaczem, roboty po łokcie dlatego polecam dla cierpliwych;)kamel napisał(a):wprawionej osoby ok. 5-10min, a dla laika z 15-20min
Ohapara napisał(a):kamel napisał/a:
wprawionej osoby ok. 5-10min, a dla laika z 15-20min
interesujące, jak czas wam wolno płynie;p ja dzis odbylem operacje wymiany chlodnicy klimatyzacji. zajelo mi to... 9h, sciaganie zderzaka, pasa przedniego, wyrwania starej chlodnicy i wstawieniu nowej razem z osuszaczem, roboty po łokcie dlatego polecam dla cierpliwych;)
Ohapara napisał(a):nteresujące, jak czas wam wolno płynie;p ja dzis odbylem operacje wymiany chlodnicy klimatyzacji. zajelo mi to... 9h, sciaganie zderzaka, pasa przedniego, wyrwania starej chlodnicy i wstawieniu nowej razem z osuszaczem, roboty po łokcie dlatego polecam dla cierpliwych;)
Marcin_TDI napisał(a):przyjedź do mnie i wymień to w 30minut to masz flache.
no fakt przerw bylo kilka, a najwieksze ne wydobycie starego osuszacza, bo sruby siedzialy w nim jak gdyby od wieków;) i oczywiscie robilem to pierwszy razkamel napisał(a):9h to dla mnie jakaś abstrakcja, bo spokojnie można to zrobić w 4-5h (oczywiście ciągłej pracy, bez przerw na papierosa, pogaduchy i piwkowanie)
tak sa po jednej srubie na stronetatian napisał(a):W związku z tym, że manual do demontażu zderzaka przedniego jest po "chińsku" i brakuje jednego zdjęcia mam pytanie czy za bananami w zderzaku są jakieś śruby mocowania zderzaka czy też nie?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości