Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Centralny zamek nie reaguje na pilota

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Centralny zamek nie reaguje na pilota

Postprzez raval » 19 października 2010, 18:47

Witam,
Centralny zamek nie reaguje mi na pilota. Próbowałem każdego z opisów programowania pilota umieszczonego na forum i nic nie zadziałało.
Podłączyłem do VAG-a, który pokazał mi błędy:

928 Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy - F220
931 Mechanizm zamka centralnego, drzwi tylne prawe -F223

Czy ktoś wie co z tym zrobić?
Pozdrawiam
raval
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1m

Reklama

Re: [ALL] Centralny zamek nie reaguje na pilota

Postprzez approx » 21 października 2010, 13:55

prawdopodobnie wymienić zamki drzwi albo przynajmniej rozkręcić drzwi i sprawdzić czy na kostce nie ma jakiejś przerwy elektrycznej.
approx
Stella +
Stella +

Auto: nie potrzebne

Postprzez vesco » 3 listopada 2010, 21:31

A takie proste pytanko - czy sprawdzałeś baterie w pilocie?
vesco
Stella
Stella

Auto: Leon I

Postprzez wojtekk » 27 października 2013, 20:50

Witam, podepne sie pod temat, przestal dzialac mi z dnia na dzien centralny zamek, nie otwiera sie ani nie zamyka z pilota, z kluczyka jak zamykam czy otwieram to tylko drzwi kierowcy sie otwieraja, po przekreceniu zaplonu moge zamknac wszystkie drzwi (procz kierowcy) i otworzyc wszystkie z panelu na drzwiach, co moglo sie stac ? Baterie w kluczyku mam sprawna bo blyska dioda po nacisnieciu, czy mogl sie rozkodowac ? Takie rzeczy mogly sie stac poprzez uszkodzony mikrostyk w przednim zamku ? Bo wiem ze mam go uwalonego bo nie swieci kopertowka, ale mimo to centralny zamek zawsze działał, czekam na pomoc.
Obrazek
wojtekk
Sport
Sport

Auto: leon ASV

Postprzez Lukasz4433 » 27 października 2013, 21:40

Radzę zacząć od sprawdzenia bezpieczników, to chyba najprostsza rzecz. U mnie auto nie reagowało na wciskanie przycisków w pilocie, wieczorem zauważyłem, że nie działa jeszcze oświetlenie po otwarciu drzwi. Wymiana bezpiecznika rozwiązała sprawę i do tej pory jest wszystko ok.
Obrazek
Lukasz4433
Signo
Signo

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez wojtekk » 13 listopada 2013, 14:20

Sprawdzalem 6 bezpiecznik wg tej stronki http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/ podmienialem go i nic nie zmienilo, dodam ze czasem jak jechalem to cos tak jak by cykalo w przekazniku jakims pod kierownica i lekko przygasaly swiatla, tak z sekunde, czy jest tam odpowiedzialny jakis przekaznik za to ? Dziwne bo jak by to wina pilota byla to by z kluczyka zadzialal chociaz centralny po przekreceniu zamka, a nie dziala tez, dopiero z panela na drzwiach jak klikne przycisk do zamykania/otwierania to drzwi reaguja.

-- 13 lis 2013, o 15:20 --

Zczytalem bledy vagiem i wyskoczyl mi blad 955 przekroczona wartosc adaptacji, co to moze byc jak to naprawic ? program jaki posiadam to polski vag, dodam ze auto caly czas sie otwieralo i zamykalo z pilota, nagle przestalo dzialac, pilot sprawny, dioda zapala sie po nacisnieciu przycisku.
Obrazek
wojtekk
Sport
Sport

Auto: leon ASV

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne