Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez riczi20 » 21 października 2010, 11:02
Witam, od jakiegos czasu odczuwam w czasie jazdy że Leonek już nie trzyma się tak dobrze drogi jak kilka miesięcy temu. Jak tylko dodam gazu to kierownica zaczyna bardzo lekko chodzic i odczuwam bardzo słaby docisk przednich kół do drogi. Dodatkowo po jeździe po "naszych dziurawych drogach" słychać przytłumione stuki z okolic mocowań amortyzatorów przednich... Jeszcze w wakacje sporo nim jezdziłem i docisk był OK teraz szczególnie przy wiekszych prędkościach mam wrażenie, jakby samochód "pływał" po pasie. Co może być przyczyną? Czy to możliwe aby kończące się amortyzatory powodowały takie wrażenie??
-
riczi20
- Stella

-
- Auto: Seat Leon I
przez szymek_1989 » 21 października 2010, 11:14
U mnie jak Leon robił się nadsterowny, szczególnie jak w deszcz jechałem to wymieniłem gumy na stabilizatorze, drążki kierownicze, końcówki drążków, sworznie wachacza, i tuleje, po tym całym zabiegu udałem się na ustawienie geometrii kół. Mi to pomogło.
-
szymek_1989
- Signo

-
- Auto: leon
przez the_driver » 21 października 2010, 11:52
podejrzewam, że raczej amortyzatory. podjedź do jakiejś stacji kontroli pojazdów na sprawdzenie sprawności. przy okazji za 50zł sprawdzą resztę zawieszenia
-

the_driver
- Stella +

-
- Auto: 1M BCB
przez orlen » 21 października 2010, 13:40
tez bym stawial na amorki
dziś lepszy niż wczoraj, jutro lepszy niż dziś

-
orlen
- Sport

-