Klubowicze mam następujący kłopot:
Cały czas po włączeniu stacyjki świecą mi się przednie światła przeciwmgielne pomimo położenia włącznika świateł w pozycji "0" Jego przełączanie nic nie daje ponieważ światła nadal się palą.Kłopot pojawił się nagle. Wcześniej wszystko było OK.
W związku z powyższym mam kilka pytań co do diagnozy problemu:
1)
Po odpięciu z kostki całego włącznika światła przestają się palić. Także jest prawdopodobne że to on się zepsuł. Czy jest możliwe żeby była to wina kostki jeśli po odpięciu wyłącznika światła gasną?. Nie wiem które piny w kostce są za co odpowiedzialne żeby zewrzeć odpowiednie i sprawdzić czy to w 100% wina przełącznika.Może mógłby mi ktoś opisać który symbol (pin) z kostki za co jest odpowiedzialny o jak je pozwierać żeby potwierdzić usterkę
2)
Jeśli by wyszło że to wina włącznika to czy istnieje możliwość jego rozebrania i dostania się do środka. Jeśli tak to czy trzeba na coś szczególnie uważać żeby nie pękło albo nie wyskoczyło i czy da się to naprawić???
3)
No i na koniec jeśli nie dałoby się zrobić nic z powyższego a faktycznie byłaby to wina włącznika to czy zamiennik z allegro o takich nr 1C0 941 531A będzie odpowiedni.
Z góry dzięki za wszelką pomoc