Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Polećcie warsztat, który zajmuje się osuszaniem samochodów?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Polećcie warsztat, który zajmuje się osuszaniem samochodów?

Postprzez jonaska » 5 lutego 2011, 17:47

Po naprawie muszę wysuszyć auto, wyjąć wszystko ze środka, rozebrać do blachy i suszyć...bo oczywiście mam powódź. Znalazłam jakiś warsztat, ale chcą 500zł...
Może macie kogoś poleconego w okolicach Warszawy?
jonaska
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Polećcie warsztat, który zajmuje się osuszaniem samochodów?

Postprzez dave » 5 lutego 2011, 18:37

po jakiej naprawie? co sie stalo? wpadlo do rzeki? bo jak masz mokra podloge i woda leciala uszczelkami to nie rozumiem po co ci warsztat. wyciagasz fotele kanape tunel wyciagasz tapicerke i wieszasz na lince. jak nie znajdziesz nic sensownego to chyba kazdy klubowicz/forumowicz z odrobina zdolnosci manualnych zrobi ci to i napewno nie za 5 setek ;)
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez jonaska » 6 lutego 2011, 11:13

jako, że jestem babą, a mój mąż mi tego nie zrobi, muszę szukać pomocy. Leje się jak z wiadra do środka z przodu od strony pasażera, z tyłu po lewej stronie w bagażniku też, na środku koła zapasowego coś też musiało lecieć, zrobiła się pleśń, robi się też już w środku. Po deszczu z piątku na sobotę w nocy zastanawiałam się czym mam wylewać wodę z samochodu. :(
Jutro odstawiam do mechanika, niech obejrzy, poszuka nieszczelności (nie weźmie dużo) ale już osuszaniem się nie zajmują, nie mają miejsca, dmuchawy itp.
Szkoda,że nie można tu poprzeklinać trochę, bo taką wiązankę na tego złoma już mogę posłać, że.....nic cenzuralnego mi się nie nasuwa. Jak Seaty coś mają, to mój na pewno to ma, bez zastanawiania. Wszystkie te drobne pierdoły, które doprowadzają mnie do szału.

Jeśli ktoś z forumowiczów ma warunki, chęci zabawy z tym i czasu za mniejsze pieniądze i do tego będzie Warszawa lub okolice... to ja jestem na tak. Ratunkuuuu :kreci:
jonaska
Stella
Stella

Postprzez Mateo » 6 lutego 2011, 11:34

Jak woda do samochodu leci od strony pasazera to napewno jest zle zalozona ta gumowa oslona na filtr przeciwpylkowy. Przerabialem to kiedys u siebie w Leonie. Jedna usterka by byla juz wyeliminowana.
Mateo
Sport
Sport

Auto: OOOO S3
Silnik: CBZB 1.2

Postprzez jonaska » 6 lutego 2011, 11:38

też to obstawiam, z tyłu samochód był puknięty, może uszczelka gdzieś, wiem gdzie zbiera się woda w środku bagażnika, trzeba ustalić jak się tam dostaje..ale z tym sobie poradzę. Wysuszenie najgorsze....
jonaska
Stella
Stella

Postprzez Sebool2006 » 6 lutego 2011, 11:52

jonaska napisał(a):też to obstawiam, z tyłu samochód był puknięty, może uszczelka gdzieś, wiem gdzie zbiera się woda w środku bagażnika

Skoro był walony w tył to może jak miałaś szybę wymienianą źle została sklejona i cieknie Ci uszczelkami jak woda spływa. Wejdź do samochodu przy złożonej kanapie z tyłu zamknij bagażnik i niech mąż leje po szybie i zobaczysz którędy Ci cieknie.

Z przodu możesz mieć w drzwiach przecieki. Szukaj tematu "Pomocy,pływają mi dywany" i przeczytaj go dokładnie koledzy opisywali co się robi w tym przypadku. Proponuję również odetkać kanały odprowadzające wodę. Możesz mieć zapchany liśćmi.

Co do suszenia to jak masz kogoś znajomego kto mógłby Ci pomóc w wyjęciu wszystkiego,wypraniu i wysuszeniu to uderz do niego. Niech przetrzyma Ci samochód na 3-4 dni w ciepłym garażu.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez jonaska » 6 lutego 2011, 12:01

Temat czytałam. Wydaje mi się, ze drzwi ok,pod progami, z boku sucho było. Z tyłu nawet jak leje się wodę, nie widzę gdzie leci, musiałabym zdjąć tą tapicerkę.
Gdybym miała kogoś znajomego, już bym go męczyła, ale nie mam.... :(
jonaska
Stella
Stella

Postprzez Sebool2006 » 6 lutego 2011, 12:06

jonaska napisał(a):Wydaje mi się, ze drzwi ok,pod progami, z boku sucho było

Wydawać się może,ale z własnego doświadczenia wiem,że warto sprawdzić bo miałem podobny przypadek. Wszystko ładnie pięknie na progach sucho a w środku mokro.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez jonaska » 6 lutego 2011, 12:13

W warsztacie sprawdzą już wszystkie opcje, żeby na pewno wyeliminować przecieki. Oby...
jonaska
Stella
Stella

Postprzez gajdar » 6 lutego 2011, 12:21

to jeszcze trójnik obiegu spryskiwacz tył niech sprawdzą (lewa wneka bagażnika).No chyba że jesteś pewna na 100% że to zwykła woda
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez jonaska » 6 lutego 2011, 12:27

Spryskiwacz oczywiście nie działa..mąż coś naprawiał, ale ciśnienie jest takie,że może leci 3 cm?
Nie używam tylnego spryskiwacza, ma chyba oddzielny silniczek? Też pomyślałam,że to spryskiwacz, bo po lewej stronie przy podłodze idzie pasek (już zaczyna się pleśń) i prowadzi za siedzenie pasażera za kierowcą. Odchyliłam oparcie ale tam już dalej nie czuję. Trzeba wyjąć kanapę....
W miejscu koła zapasowego jest gaz, tam lewa połowa koła jest zawsze w kroplach, mokra...prawa cześć tego kola od gazu jest sucha.

Ale ja tego i tak nie zrobię mogę sobie tak gdybać...
jonaska
Stella
Stella

Postprzez PIotrek425 » 6 lutego 2011, 14:59

jonaska napisał(a):ciśnienie jest takie,że może leci 3 cm

Miałem tak kiedyś- i dokładnie jak piszesz- ze 3 cm leciał płyn na szybę.. Winna jest taka plastikowa złączka- po prostu się wypina.. Rozkładasz tylną kanapę, wyciągasz półkę z bagażnika i odkręcasz 3 śrubki.. Wypinasz plastik (ma chyba 3 zatrzaski) i odwadzasz materiał wyściełający bok bagażnika. Rurkę od sprysku będzie widać! Wpinasz ją i najlepiej owinąć to izolacją, żeby się już nie wypięło.. Składasz i cieszysz się, że działa i nie cieknie. rzecz banalna- skoro ja to zrobiłem sam to każdy to zrobi;)