Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kadamki napisał(a):Jakie są objawy stukającego wewnętrznego przegubu?(co to jest "przeglubu?") mam taki problem przy skręcie w prawą stronę stuka mi przegub ( mam wrażenie, że lewy). jest taki problem, że nie wiem, który przegub należy wymienić, wewnętrzny czy zewnętrzny, bo nie potrafię tego zlokalizować.
A ja nie potrafiłem tego przeczytać. Następnym razem śmietnik - zostawiłem, abyś widział nad czym popracować. IroN_87
raptor napisał(a):Witam. U mnie tez dziwna sprawa, jak załozyłem stalowe felgi na zimową porę, kierownica powyzej 120km/h zaczęła drgac. Natomiast w porę letnią jak jezdziłem na alu felgach żadnego drgania nie było. Co to może byc? Jak czytałem wyżej, to raczej przeguby wewnetrzne. Ale dziwnie ze na felgach nie czułem drgan. Chyba że, wina jest po stronie stalowek. Bo kupilem je uzywane, i mozliwe jest ze sa minimalne krzywe, i taki powód wystepuje?Co wy na to?
raptor napisał(a):Zle wywazone to wykluczam. Bo robilem juz dwa razy.
butcherDG napisał(a):Witam Ja mam podobny problem z tym, że u mnie zgrzytnie coś jak skręcam w prawo na wciśniętym sprzęgle i puszcze je w połowie skrętu Dzieje się to tylko na 2 gim biegu w prawo. Niekiedy występuje też przy skręcie w prawo na 2 biegu bez lub po delikatnym dodaniu gazu. Proszę o jakieś porady.
raczej pompa od wspomagania.pytanie za 100pkt
stoje, bieg 'luz', silnik włączony, lekki malutki skręt kiery w lewo i prawo, nawet bez ruszania z miejsca - odczuwalne wibracje na kierze, na pedale sprzegła no i lekko 'buczy'
przeguby zewnetrzne czy wewnętrzny czy też coś innego (jakies łożyska?)
blazejek83 napisał(a): oraz gdy przenosi się środek ciężkości auta (jazda po rondzie w lewo, następnie gdy z niego zjeżdżam następuje pojedyńczy trzask
blazejek83 napisał(a):Witam
Odgrzeje temat gdyż borykam się z pewnym problem dotyczącym dziwnych dźwieków dochodzących spod auta. Wyraźnie są słyszalne gdy siedzę w kabinie.
Najczęściej słyszę je gdy wykonuje parkingowe manewry(wyjazd tyłem z miejsca parkingowego najczęściej kończy się po jednym obrocie kierownicą pojedyńczym, głośnym walnięciem), oraz gdy przenosi się środek ciężkości auta (jazda po rondzie w lewo, następnie gdy z niego zjeżdżam następuje pojedyńczy trzask). Podczas jazdy na wprost objawów zero. Nadmienię, że wymienione mam łożyska, sworznie, drążki, tuleje wahacza.Wyciągano mi amortyzatory, które okazały się że żadnych luzów nie mają.
smoky7 napisał(a):jechałem kawałek wszystko było ok a po chwili zaczęło tak trząś budą jakbym na laczku jechał
bledow napisał(a):Jeśli przegub jest walnięty będziesz słyszał strzelanie
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości