Edit by Oczkolek
Kolejnym problem jaki sie pojawia to nie znikająca kontrolka spryskiwacza, nie zależnie ile płynu jest wlanego. Czy może mieć to coś ze sobą wspólnego?
Jeśli miał ktoś podobny problem. Bardzo proszę o pomoc

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nie, nie może. Ja widzę 3 wyjścia. Albo przerwa w obwodzie albo zaśniedziałe styki od czujnika albo sam czujnik do wymiany. Ale o to zapytaj w stosownym wątku dotyczącym spryskiwaczy vel. kontrolek.Glamorous4 napisał(a):Kolejnym problem jaki sie pojawia to nie znikająca kontrolka spryskiwacza, nie zależnie ile płynu jest wlanego. Czy może mieć to coś ze sobą wspólnego?
Sony napisał(a):Albo przerwa w obwodzie albo zaśniedziałe styki od czujnika albo sam czujnik do wymiany.
leszekpb napisał(a):U mnie cieknie po dywaniku od strony kierowcy, ale już namierzyłem powód - jak używam spryskiwacza tylnej szyby to płyn leci nie tylko na tylną szybę, ale również pod nogi...
Hmmm, no to może gdzieś masz właśnie kabelek przerwany od czujnika ?Glamorous4 napisał(a):Czujnik już wymieniony, problem dalej trwa. Przez pewien czas "nie miałam" spryskiwacza tylnego, bo się przewód odłączył i myślałam też, że to tam wina leży. Po naprawieniu wady kontrolka nadal się pojawia.![]()
Glamorous4, wybacz, ja mam Toledo 1M i nie mam takiego bajeru jak spryskiwacz szyby tylnej. Sądziłem, że chodzi Ci o przedni spryskiwaczGlamorous4 napisał(a):Sony Mówisz, że spryskiwacz i woda pod nogami nie ma nic ze sobą wspólnego. Jednak odnalazłam wątek, który troche temu przeczy :
Sony napisał(a):Glamorous4, wybacz, ja mam Toledo 1M i nie mam takiego bajeru jak spryskiwacz szyby tylnej. Sądziłem, że chodzi Ci o przedni spryskiwacz
Szymko napisał(a):A od początku jak kupiłaś auto to tak było?
Glamorous4, ja nie mam na myśli przewodu od płynu dostarczanego do spryskiwacza. Mam na myśli kable idące do czujnika płynu do spryskiwaczy. Podpytaj o to najlepiej w innym wątku tak jak ktoś sugerował, bo ten jest o basenie w aucie a nie o spryskiwaczachGlamorous4 napisał(a):OkTeraz, gdyby przyjrzeć się faktycznie od strony spryskiwacza to wszystko by się zgadzało, poza jednym. Gdyby faktycznie jakiś przewód się przerwał/pękł czy co innego to pytanie czy mimo to płyn docierał by do spryskiwacza tylnej szyby
bo u mnie działa prawidłowo.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości