Przerabiał ktoś ten temat i ma zamontowane na Leonie lampy tego typu?
Chodzi mi o coś w tym stylu:

Nie mogłem znaleźć żadnego foto Leona z takimi dodatkowymi lampami.
Wiecie może jak zaopatruje się polskie prawo na takie wynalazki?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
SEBOOL2006 napisał(a):Do czego chcesz je wykorzystać??
Sammael napisał(a):SEBOOL2006 napisał(a):Do czego chcesz je wykorzystać??
do polowania na dziki?
Azenis napisał(a):Nie mogłem znaleźć żadnego foto Leona z takimi dodatkowymi lampami.
wgi napisał(a):Azenis napisał(a):Nie mogłem znaleźć żadnego foto Leona z takimi dodatkowymi lampami.
Będziesz pierwszy
A najlepiej zamontuj je na dachu (jak w tirach) - będziesz więcej widział...
Azenis napisał(a):A zdajesz sobie sprawę, że te reflektory również można wyłączyć w razie potrzeby?
wgi napisał(a):a długie nie działają?
wgi napisał(a):a długie nie działają?
Troll napisał(a): żarówki,wymień albo odśwież odbłyśniki.
Azenis napisał(a):Nabijacie się bo jesteście już zazdrośni
borowa napisał(a):Takie coś spotkałem prawie rok temu, może nie dokładnie takie same jak w pierwszym poście kolegi, no ale...
Przepraszam, ale musiałem
Azenis napisał(a):ale nie powiecie mi, ze na cooperze wygląda to źle
Azenis napisał(a):na tym Leonie słabo to wyszło, co nie znaczy, że nie da się lepiej
Troll napisał(a):Zmień żarówki,wymień albo odśwież odbłyśniki
transit_master napisał(a):borowa, odnośnie lamp. Mogłeś chociaż dodać że tym leonem jeździ starszy panAutko na tym "setupie" śmiga już z 5 latek.
ori lampy świecą po ch.... a i zmiana żarówek na NightGuide, polerowanie lamp czy zmiana kloszy również niewiele da. Powiem szczerze noc, ulewa i więcej niż 80 to aż strach jeździć. Ostatnio pasażer jadący ze mną w nocy zapytał mnie "co tak ciemno", a więc jak widać nie tylko Azenisowi, to przeszkadza - mi również, ale rozwiązania nie znalazłem, dałem sobie spokój. Porównując do wcześniejszej Ibizy, którą miałem, to różnica w lampach jest niebo a ziemia. Myślę, że i sama zmiana lamp niewiele pomoże, bo on wg mnie są nie najlepiej skonstruowane - są za wąskie. Wyszło to ładnie, ale mało praktycznie. Nie zmienia to jednak faktu, że te lampy rodem z ciężarówki to delikatnie rzecz ujmując taki sobie pomysł. Ori xenonów w zasadzie brak i tak szczerze powiedziawszy nie za bardzo jest recepta dla dziadka Leona 1M.uti10 napisał(a):i nie mów że ori lampy w leonie święcą aż tak ciulowato.
uti10 napisał(a):i nie mów że ori lampy w leonie święcą aż tak ciulowato...bo dobrze ustawione z dobrymi żarówkami świecą naprawdę ok
Azenis napisał(a):Co Wy tacy kąśliwi jesteście? W dupę Was coś gryzie?
Chodzi mi o to, że na tym Leonie słabo to wyszło, co nie znaczy, że nie da się lepiej zrobić.
no do pierwszej kontroli Policji.Andi napisał(a): i może jeszcze przeróbka na xenon
tatian napisał(a): Andi napisał(a): i może jeszcze przeróbka na xenon
no do pierwszej kontroli Policji.
damianos89 napisał(a):Wiem, że wielu osobom to się nie podoba, ale włożyłem ostatnio do lamp dayline żarówki h1 philips x-treme vision i teraz światła mijania oświetlają drogę bardzo dobrze(długie też dobre).
martinez napisał(a):Troszkę wyrozumiałości dla innych... a o gustach się nie dyskutuje...
OMEGA napisał(a):Otylko trochę aero dynamike zaburza.
marcink79 napisał(a):Poniższy patent również jest 'godny uwagi'
Azenis napisał(a):Chodzi mi o coś w tym stylu:
tatian napisał(a): no do pierwszej kontroli Policji.
kamel napisał(a):Xenon w światłach przeciwmgielnych jest stosowany już od dawna, więc chyba posiadasz zaległości w Twojej wiedzy "fachowej".
colin23 napisał(a):kamel, kolego wyluzuj ze swoim słownictwem bo zarobisz kreseczkę.
kamel napisał(a):
Xenon w światłach przeciwmgielnych jest stosowany już od dawna, więc chyba posiadasz zaległości w Twojej wiedzy "fachowej".
o ile takie lampy są to muszą mieć przede wszystkim homologację, system samopoziomowania oraz spryskiwacze. Więc raczej w leonie 1M nie masz możliwości zrobienia tego zgodnie z prawem choćbyś nie wiem jak się starał.
A przy okazji to chętnie przeczytam który samochód ma w standardzie xenonowe światła przeciwmgielne.
colin23 napisał(a):kamel, kolego wyluzuj ze swoim słownictwem bo zarobisz kreseczkę.
colin23 napisał(a):o ile takie lampy są to muszą mieć przede wszystkim homologację, system samopoziomowania oraz spryskiwacze.
colin23 napisał(a):A przy okazji to chętnie przeczytam który samochód ma w standardzie xenonowe światła przeciwmgielne.
celinskip napisał(a):no ja również, bo według mojej skromnej wiedzy to dokładnie żaden
kamel napisał(a):
Xenon w światłach przeciwmgielnych jest stosowany już od dawna
o ale jak tak bardzo chcesz dostać przykład to chociażby Mercedes G AMG - tak wiem, AMG to nadworny tuner MB i nie jest to wyposażenie montowane w standardzie, jednakże chyba nie będziesz próbował podważać autorytetu tejże firmy twierdząc, że montują do G-klasy coś bez homologacji i niezgodnego z przepisami?
kamel napisał(a):colin23 napisał(a):kamel, kolego wyluzuj ze swoim słownictwem bo zarobisz kreseczkę.
A przepraszam bardzo niby za co?
Poza tym jak chcesz być takim wielkim nauczycielem to zdaje się, że warna powinni otrzymać również ci wielcy prześmiewcy, którym się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadali, tylko własnego przełknąć nie mogą.. Jednakże nie widzę żeby którykolwiek z modów zareagował na idiotyczne "dosrywki", więc nie widzę sztucznie stwarzanego przez Ciebie problemu.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości