Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przeskakuje regulacja fotela z elektrycznym sterowaniem

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przeskakuje regulacja fotela z elektrycznym sterowaniem

Postprzez bosik00 » 22 grudnia 2011, 23:04

Witam
Prześledziłem całe forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem lecz nie moglem znaleść odpowiedzi.
Dlatego założyłem nowy temat i mam nadzieje z ktoś miał już taki przypadek jak ja :-)
Otóż jakiś czas temu zakupiłem do Leona pół skórę z alkantarą od anglika i po kilku dniach użytkowania fotel kierowcy zaczął się bujać przód-tył a dokładnie na regulacji przodu siedziska. Kilka razy tam zaglądałem ale nie zauważyłem nic niepokojącego lecz dźwięk oraz sposób "przeskoku" siedzenia może wydawać się to jakiś problem z zębatka silniczka regulacji siedziska. Odwiedziłem kolegów z ASO to pan delikatnie mówiąc zbaraniał i twierdził ze tam nie ma prawa się nic zepsuć :-D a jak powiedział mi cenę całego silniczka z wyposażeniem to wtedy ja zbaraniałem :x
Moje pytanie brzmi jaka część może być zepsuta i czy jest możliwość zakupienia jakiegoś zestawu naprawczego ? :-)
Dodam ze jestem osoba dobrze zbudowana i troszkę mnie denerwuje jak przy przyspieszaniu cały fotel ucieka do tyłu omijając fakt ze jest to niebezpieczne :-(
Będę bardzo wdzięczny za pomoc bo już nie mam pomysłów jak to naprawić a nie uśmiecha mi się płacić za to w ASO :roll:

A ja będę wdzięczny za pisanie tematów wątków tak aby było wiadomo o co chodzi - problemy mają tu wszyscy. - Oczkolek
bosik00
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR

Reklama

Re: Problem z elektrycznym fotelem

Postprzez orlen » 27 grudnia 2011, 08:53

obstawiałbym ślizgi do wymiany. Bono swego czasu umieścił fotorelacje:
viewtopic.php?t=15971&postdays=0&postorder=asc&start=80
dziś lepszy niż wczoraj, jutro lepszy niż dziś Obrazek
orlen
Sport
Sport

Auto: Szkodnik
Silnik: CGGB 1.4

Re: Problem z elektrycznym fotelem

Postprzez bosik00 » 28 grudnia 2011, 17:00

Dziękuje za rade będę w wolnej chwili próbował wymienić te ślizgi może będzie akurat to :-)
bosik00
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne