Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie działa licznik, brak zapłonu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie działa licznik, brak zapłonu

Postprzez lukaszlsw » 3 kwietnia 2012, 18:27

WItam panowie. Potrzebuje pomocy dziś uszczelniałem drzwi kierowcy po wymianie mechanizmu podnoszenia i podgoiłem tapicerkę aby zobaczyć czy jest mokro (zdemontowałem progi) było prawie sucho więc wytarłem szmatką osuszyłem farelką poskładałem i chciałem jechać, co się okazało nie ma godziny i przebiegu na liczniku, pojawia się tylko kontrolka akumulatora, alarm, domykanie szyb radio wszystko inne działa poza licznikiem przez co nie mogę uruchomić auta. Ma ktoś jakieś pomysły bo jutro muszę mieć auto sprawne? Wszystkie kable podpięte nic się nie wypięło nie mam pojęcia za co się zabrać, bezpieczniki ok. który pin odpowiada za zasilanie licznika? Proszę o pomoc
1.8T+ INSIDE:)
lukaszlsw
Sport
Sport

Auto: LCR
Silnik: BAM 1.8

Reklama

Re: Nie działa licznik, brak zapłonu

Postprzez Axee » 3 kwietnia 2012, 18:52

Bezpieczniki nr11 plus po zaplonie 1 pin niebieskiej kostki, bezpiecznik nr15 plus staly 23 pin niebieskiej kostki, masa pin24. Sprawdz bezpieczniki 5,7,11,15 w skrzynce po lewej stronie deski. W liczniku czesto robia sie zimne luty i zaprzestaje dzialalnosci, do naprawy. Rowniez moze byc to wina elektrycznej kostki przy stacyjce.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne