Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

odkrycie przetwornic !!!

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

odkrycie przetwornic !!!

Postprzez Krisu » 21 października 2012, 19:19

Witam spaliła mi się żarówka więc pierwszy raz dzisiaj zaglądałem do lamp i odkryłem ze ktoś tu miał założony xenon w zwykłe lampy znalazłem w nich właśnie przetwornice dokładnie takie http://www.originalxenon.com/sdp/157258 ... normal_img i ciekawi mnie co te przetwornice są warte i jak to jest ze ktoś miał to w tych lampach bez soczewki wiem że dużo jest tu o xenonach no ale pytanie jest jak ktoś tu włożył te żarniki w h7 myślałem właśnie o przeróbce lamp na soczewkę i ciekawi mnie czy mogę wykorzystać te przetwornice :?:
Krisu
Stella
Stella

Auto: Leon 1.8T AUQ

Reklama

Re: odkrycie przetwornic !!!

Postprzez olszu » 21 października 2012, 20:32

Ja kupilem leona 1M z przetwornicami od toyoty i zarnikami d2s i wszystko dzialalo. Podlaczone bylo do ori instalacji, bez zadnej ingerencji. Takze da sie to bez problemow zalozyc. Xenony daja duzo swiatla ale niestety w lampie bez soczewki, jaka jest w 1M, oslepiaja innych uzytkownikow. Lampy mialem ustawiane na stacji diagnostycznej i nawet po tym zabiegu duzo osob mi mrugalo, ze ich oslepiam.
olszu
Sport
Sport

Auto: 120d
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Krisu » 21 października 2012, 20:43

a te żarniki pasują w h7 bez problemu bo piszą gdzieniegdzie że żarniki d2r są do lamp z odbłyśnikami nie chce mi się w to za bardzo wieżyć tylko zastanawia mnie jeszcze jaka soczewka by do tych żarników pasowała
Krisu
Stella
Stella

Auto: Leon 1.8T AUQ

Postprzez RafcioGTC » 23 października 2012, 14:27

Ja tam mam Xenon i nikt mi nigdy nie mrugał jakoś, dac sie wszytko da tylko chodzi o to jak to będzie zrobione . Robiłem testy że jechałem autem ojca z przeciwka i sie mijałem z nim i według mnie nie ma mowy żebym kogoś oślepiał, może to z obniżenia auta troche wynika ale no nie wiem .
Obrazek
RafcioGTC
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon
Silnik: ASV 1.9

Postprzez IroN_87 » 24 października 2012, 15:14

Palniki z końcówką RRRRRRRRRRRRRRRRR mają przesłonę na jednej stronie palnika tak żeby lampa świeciła tylko górnym lustrem odbijając światło w dół...
Wiem bo miałem kiedyś H7r i była różnica w porównaniu do zwykłego palnika.. I nikt ze znajomych mi nie mówił, że oślepiam.
Był Leon 4x4 194KM & 423 NM by COMPsport
Jest... A4 B7 Quattro 2.0 TFSI 264KM & 394NM by COMPsport

Obrazek
IroN_87
Sympatyk LeonClub

Auto: A4 B7
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne