Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziura w miejscu na koło zapasowe

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziura w miejscu na koło zapasowe

Postprzez Alexxik13 » 8 kwietnia 2013, 22:22

W gratisie do tematu dorzucam zdjęcie, na którym widnieje miejsce na koło zapasowe. Pytanie jest takie - czy ta dziura przez którą widać podłoże powinna być czymś zaślepiona? Szczerze powiedziawszy w moim żadnym dotychczasowym aucie nie przyglądnąłem się czy jest tego typu dziura, by woda mogła swobodnie uciekać. Sprawa dla mnie jest o tyle ważna, że moje poprzednie auta raczej były podatne na korozje i wolę w moim 1M wyprzedzać ewentualne ataki rudej :-D Serdecznie pozdrawiam!
Obrazek

O parujących reflektorach proszę poszukać informacji na forum. - Edit by Oczkolek
Alexxik13
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M ASV

Reklama

Re: Dziura w miejscu na koło zapasowe

Postprzez GangstaMarc » 9 kwietnia 2013, 01:04

Alexxik13, na chłopski rozum to jakiś otwór odpływowy i raczej nie powinno się go zaślepiać... co nie zmienia faktu, że ja go zaślepiłem. Nie wiem jakim cudem, ale zawsze miałem mokro pod zapasem. Po zaślepieniu blacha sucha jak pieprz.
:zabawa:
GangstaMarc
Sport
Sport

Auto: TopSport ARL+
Silnik: ARL 1.9

Postprzez stm75 » 9 kwietnia 2013, 08:11

Tak ma być - tego otworu nie powinno się zaślepiać. Jest to otwór odpływowy położony w najniższym punkcie. Chcesz to zaślepiaj tylko ja jak to zrobiłem w golfie III to potem miałem basen we wnęce na koło zapasowe. Jeśli Ci nic tamtędy nie zacieka to zostaw i zapomnij.
stm75
Sport
Sport

Auto: Cupra R
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez Alexxik13 » 9 kwietnia 2013, 09:13

w takim razie dzięki za odpowiedź, na razie nie zaślepiam i będę obserwował jak wygląda sytuacja - jeżeli będzie mokro to zaślepie ;)
Alexxik13
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M ASV

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne