Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Hamulec roboczy: opory toczenia i siła hamowania

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Hamulec roboczy: opory toczenia i siła hamowania

Postprzez darq12 » 16 maja 2013, 16:44

Witam
Chciałbym przedstawić moje wyniki ze stacji kontroli pojazdu. Chodzi dokładnie o opory toczenia i siłę hamowania z obowiązkowego badania okresowego pojazdu. Seat Leon I, hamulce z przodu po swapie z 280mm na 288mm.
.................................................oś przednia.................................................oś tylna
hamulec roboczy........................lewa..............prawa..................................lewa................prawa
opory toczenia:........................160N...............150N..................................130N.................110N
Siła hamowania:......................3830N..............3170N................................2120N................2100N
Różnica sił hamowania:.........................18%...........................................................1%

Chciałbym aby w tym wątku umieszczać takie oto dane. Teraz pytanie jakie wy macie dane i czy moje hamulce są dobre. Gdzieś widziałem że inni mają z tyłu siłę hamowania ok 2400N czy moje hamulce z tyłu nie są za słabe?????? Przed swapem miałem z przodu Lewa strona: 2560N Prawa strona: 2270N.
darq12
Sport
Sport

Auto: Leon 1.9TDI
Silnik: AHF 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne