Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Odprysk na przedniej szybie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Odprysk na przedniej szybie

Postprzez alex_331 » 25 września 2013, 13:23

Witam. Na szybie czołowej mam mały odprysk może ze 3-5mm. Pytanie do Was szanowni koledzy i koleżanki - gdzie w Poznaniu i okolicach można to naprawić? Czy lepiej wymienić? Dodam, że szyba ori (no i nie chciałbym jej wymieniać, ale jak mus to mus)

W NordGlass krzyknęli mi 140 zł na naprawę :| (ale muszę podjechać do konsultacji czy w ogóle się da) ale mam gwarancję, z tego co zrozumiałem wieczystą i jeśli coś będzie nie tak z tym miejscem naprawy to wymienią szybę. Czy to nie jest zawyżona cena?

Czekam na podpowiedzi, odpowiedzi i krytykę ;)
alex_331
Sport
Sport

Auto: Leon I
Silnik: BCB 1.6

Reklama

Re: Odprysk na przedniej szybie

Postprzez Darekk29 » 25 września 2013, 18:10

Witam.
Wątpię, żeby firma dała Ci dożywotnią gwarancję na naprawę tego typu. W Polsce obowiązuje rok gwarancji na usługę.
Cena jest OK, u mnie w firmie koszt "naprawy" tego typu uszkodzenia to 150zł. Od razu informuję, iż jest to tylko zabezpieczenie przed dalszym rozprzestrzenianiem się uszkodzenia (dalsze pękanie szyby). Efekt wizualny jest czasem bardzo słaby, ponieważ żywica nie jest w stanie idealnie spenetrować uszkodzenia.
pozdro
Darekk29
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6 16V

Postprzez QQmonzter » 25 września 2013, 18:53

Dziwnie wysoka cena, kiedyś jak wracaliśmy z pracy koledze uderzył w szybę kamień spod tira. Na szybie byl ubytek, może z 2-3mm średnicy. Od razu podjechaliśmy do gościa, który się zajmuje szybami, fakt, że trochę po znajomości ale wyszło to 30 czy 40zł o ile dobrze pamiętam. Do tego jakiś tam certyfikat. Minęły już gdzieś 3 lata i problemów nie ma.
Cala operacja trwała może z 15-20min.
Leon 1M 1.9 TDI+ 150/320
QQmonzter
Sport
Sport

Auto: Leon ASV

Postprzez alex_331 » 25 września 2013, 19:22

no właśnie w tym jest cały problem, że są spece co i za 50 zł wykonają. Tylko pytanie jak dobrze oni to zrobią. Bo dla mnie różnicy nie ma czy pojadę do gościa co mam firmę w domu czy do warsztatu - byle to było dobrze zrobione. Ten odprysk mnie denerwuje i chcę go wypełnić. Efekt wizualny nie gra większej roli, bo chcę by nie było tam dziury ;)

To ktoś coś z Poznania poleci?
alex_331
Sport
Sport

Auto: Leon I
Silnik: BCB 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne