Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Domykanie szyb

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Domykanie szyb

Postprzez bieniu » 18 października 2013, 11:03

Witam. Przeszukałem forum i nie mogłem znaleźć nic na ten temat wiec postanowiłem napisać.
Mam taki problem. Każdy przycisk zamykania/otwierania szyb ma 2 stopnie, lekko wciśnięty powinien zamykać/otwierać do momentu, gdy nie puścimy. Mocniej wciśnięty (2 - stopień) powinien domykać/otwierać szybę bez trzymania przycisku tak?
W moim przypadku gdy nacisnę mocniej to szyby mi się otwierają do końca bez trzymania lecz nie moge ich w taki sam sposób zamknąć - musze trzymać palcem, aż szyba się zamknie.
No i teraz moje pytanie, jest sposób, aby szyba mi się domykała po naciśnięciu i bez późniejszego trzymania tego przycisku tak jak to jest w przypadku otwierania??
bieniu
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Domykanie szyb

Postprzez PaVLo » 18 października 2013, 11:27

Rozebrać przyciski i przeczyścić, zrobił się na stykach nalot i nie działa opcja stopniowego/pełnego sterowania szybami.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Re: Domykanie szyb

Postprzez zoltaibiza » 18 października 2013, 11:52

nie wiem czy w VAG-ach tak jest ale byc moze musisz zakodowac to otwieranie i zamykanie poprzez trzymanie przycisku do oporu az szyba sie otworzy ( mimo tego ze szyba sie otorzy to trzymaj przycisk wcisniety jeszcze chwile ) i zrob to samo do góry - tez trzymajac jeszcze kilka sekund guzik gdy szyba sie zamknie.
Obrazek

Z O L T A I B I Z A
zoltaibiza
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon + Versys 1000
Silnik: turbo diesel inny

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne