Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Światła drogowe

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Światła drogowe

Postprzez kamil1468 » 29 października 2013, 18:20

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam problem ze światłami drogowymi a konkretnie z prawym reflektorem. Jeśli chodzi o światła mijania jest wszytko w jak najlepszym porządku. Problem zaczyna się gdy włączę światła drogowe, prawa lampa świeci na korony drzew. Żarówka jest dobrze włożona lampa jest również dobrze ustawiona. Zauważyłem że w prawej lampie zabezpieczenie zapina się do góry a w lewej do dołu. Odwróciłem blaszkę mocująca żarówkę do lampy mocowaną za pomocą 2 śrub i jest lepiej. Pytanie jest moje takie czy mocowania powinny być oba w jedną stronę czy przemiennie? Reflektor wygląda na wersję kontynentalną. Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia z tym szczegółem a więc proszę Was o pomoc.

Oraz druga sprawa też świateł drogowych.

Czy światła mijania powinny zgasnąć podczas przełączenia na drogowe? U mnie nie gasną i pytanie czy ten typ tak ma czy mam szukać winy w przełączniku?

Dziękuję za uwagę. Zaznaczam że jestem od niedawna posiadaczem tego LEONA.
kamil1468
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: Światła drogowe

Postprzez Smolik » 29 października 2013, 19:40

W moim Leonie światła mijania nie gasną po przełączeniu na drogowe. ale mysle ze to nie jest powod dla którego masz myslec ze cos jest nie tak. w niektórych samochodach może tak byc.
Smolik
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Postprzez goral22 » 17 października 2016, 22:12

Jest możliwość ustawienia wysokości święcenia świateł drogowych osobno? Mijania mam ok tylko drogowe za wysoko

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
goral22
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez NABUJ » 10 grudnia 2016, 19:14

Musisz ręcznie ustawić światło drogowe kluczem ampulowym po prostu opuścić, a co do mocowania lampy to jest poprawne chodzi o dostęp do lampy a co do świecenia żarówek to na mijania świecą pozycja w5w i h4 pierwszy żarnik a na drogowych to pozycja w5w h4 oba żarniki i h1
NABUJ
Stella +
Stella +

Region: lubelskie
Auto: SEAT LEON ST
Silnik: diesel inny

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne