Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wskazówka obrotomierza zostaje w miejscu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wskazówka obrotomierza zostaje w miejscu

Postprzez daniel287 » 17 stycznia 2015, 13:46

Cześć, mam taki problem bo kupiłem samochod i pozniej zauwazylem ze jak szybko przekręce kluczykiem gdy zgasze samochód to wskazówka obrotomierza zostaje tak jak na obrotach i wszystko gaśnie: godzina, i ten przebieg ogolny (dzienny się zeruje przy tym). Co to może być? jeszcze mi ten service się pokazuje gdy włącze zapłon. Co to może być? Pomóżcie :)
seat leon 2003r 1.9tdi 110km

-- 17 stycznia 2015, 13:46 --

Jeszcze jest takie coś że całkowicie gaśnie licznik nawet zegar, i przebieg całkowity, a ten dzienny się nawet zeruje... co to może być? dodam jeszcze że SERVICE mi się pokazuje jak przekręcam zapłon

-- 17 stycznia 2015, 13:46 --
daniel287
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Problem z zegarami

Postprzez Peter007 » 17 stycznia 2015, 16:39

Service to przypomnienie np. o wymianie oleju. Można to łatwo skasować a przy pomocy kompa ustawić co ile ma wyskakiwać.
Jeśli Ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz rację - wydaje Ci się...
Peter007
Sport
Sport

Auto: Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Re: Problem z zegarami

Postprzez daniel287 » 23 stycznia 2015, 00:01

a to że licznik całkowicie gaśnie i wszystko staje w miejscu to od czego zależy? może jakiś bezpiecznik czy co? Pomóżcie :)

-- 21 stycznia 2015, 22:05 --

Jeszcze raz wracam do tego, znalazłem ten sam problem na elekt??rodzie tylko nie ma tam opisane co i jak może ktoś rozjaśni mnie i pomoże? tylko tam jest VW POLO a ja mam leona to może inaczej jest??? Pomóżcie :)
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2467898.html

-- 23 stycznia 2015, 00:01 --

Napisałem do tego pana i podobno mógł być to przepalony bezpiecznik, czy wiecie może jaki bezpiecznik odpowiada za licznik ten cały (deskę zegarową) ? :)
daniel287
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: turbo diesel inny

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne