Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Świecące zegary po wyłączonym silniku

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Świecące zegary po wyłączonym silniku

Postprzez Marcin24 » 19 listopada 2015, 18:32

Witam , czy mógłby mi ktoś z was powiedzieć , co jest nie tak że po zgaśnięciu silnika w moim seacie leon ( 1.6 , 16v 2002 rok )świecą zegary które wskazują temperaturę i godzinę i po drugiej stronie ilość przejechanych kilometrów , dodam że dzieje się to po zgaszeniu silnika i trwa to z 5 minut potem słabnie światło i gasną dzieje się to w tedy gdy jest wilgoć lub deszczowo . proszę o odpowiedź .Pozdrawiam
Marcin24
Stella
Stella

Auto: seat leon

Reklama

Re: Świecące zegary po wyłączonym silniku

Postprzez lukaszeq123 » 19 listopada 2015, 23:42

Odłącz aku na pół godziny i sprawdź czy dalej jest to samo.
lukaszeq123
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon I
Silnik: ASV 1.9

Postprzez adasbb » 20 listopada 2015, 07:48

W moim przypadku na starych zegarach w leonie miałem identyczny problem, z tym, że np. podświetlenie dla poziomu paliwa potrafiło się lekko świecić całą noc. Na forum nikt nie potrafił mi pomóc, odłączanie aku nawet na całą noc nic nie dawało. Co pomogło...wymiana licznika w moim przypadku. Najprawdopodobniej stary licznik się popsuł, a przy tych cenach liczników, lepiej było mi wymienić na inny :)
adasbb
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Postprzez Marcin24 » 20 listopada 2015, 23:08

dzięki za odpowiedź , jutro odłączę aku to zobaczymy , zapomniałem napisać że zauważyłem suchy chleb obok silnika ale to było latem nie wiem może jakiś gryzoń wszedł mi pod maskę i zrobił rewolucje w instalacji ale nie widziałem żadnych pogryzień , też mi klakson przestał działać sam już nie wiem co myśleć!
Marcin24
Stella
Stella

Auto: seat leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne