Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Świecące się światła przeciwgielne po włączeniu zapłonu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Świecące się światła przeciwgielne po włączeniu zapłonu

Postprzez hancharo » 24 stycznia 2016, 21:51

Witam mam Seat Leona 1M 1.9 TDI ARL 2005r FR. Mam problem gdy włączam zapłon to światła przeciwmgielne przednie od razu się zapalają na światłach mijania/drogowe palą się dalej wcale nie gasną. Zgasną dopiero gdy wyjmie się bezpiecznik lub wyłączy zapłon. A z tyłu mam 2 lampy przeciwmgielne i mam pytanie czy powinna być tylko jedna lewa lampa czy mogą być dwie dodam że auto mam od niedawna. Z góry dziękuje. :-D
hancharo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1M
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Świecące się światła przeciwgielne po włączeniu zapłonu

Postprzez mlynek » 24 stycznia 2016, 23:23

hancharo napisał(a):gdy włączam zapłon to światła przeciwmgielne przednie od razu się zapalają
Rozbierz włącznik świateł. Miałem podobną sytuację, tyle że u mnie paliły się przeciwmgielne po włączeniu postoju. Też jeździłem z wyjętym bezpiecznikiem. Pomogło rozebranie i wyczyszczenie włącznika świateł.
Obrazek
Seat Leon 1.9 TDI ASV+ @@@ Turbo ASZ + wtryski 0.216 WZM + program by kobzyr + sztywne koło + tarcz i docisk SACHS z Golfa III 1.9 TDI/Corrado G60
mlynek
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: Leon 5F 2.0TDi 184KM
Silnik: CUNA 2.0

Postprzez adams » 24 stycznia 2016, 23:47

hancharo napisał(a):A z tyłu mam 2 lampy przeciwmgielne i mam pytanie czy powinna być tylko jedna lewa lampa czy mogą być dwie
W tych autkach w oryginale świeca sie obie więc jak najbardziej masz poprawnie i za to nikt Ci nie zabierze dowodu :mrgreen:
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez MISQ » 25 stycznia 2016, 06:43

Włacznik masz do zrobienia jak kolega wyzej pisze, mi swieciły kiedys kierunki to poruszałem modułem (komfort) i przestało
Rzezby- customy to Ja :D
MISQ
Stella +
Stella +

Auto: leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez golo » 15 lutego 2016, 12:25

Miałem ten sam problem założyłem przełącznik używany (20 zł) od golfa IV albo passata i wszytsko chodzi normalnie jedyna różnica jest w wyglądzie ma szerszą manetkę do przekręcania ale to nie przeszkadza.
golo
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne