Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Niedziałający centralny zamek.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Niedziałający centralny zamek.

Postprzez iviax » 6 maja 2016, 07:26

Witam. Mam problem z centralnym zamkiem, nie zamyka mi zadnych drzwi ani z pilota ani z srodka nic nie reaguje, tylko tylna klapa się zamyka, przejscie miedzy kabelkami w drzwiach kierowcy sprawdzalem, mialem podpiete 3 zamki i tez nic nie dziala. co mogło sie stac? modul komfortu? dodam ze w ten dzien przez przypadek przydusilem auto na 3 biegu jak ruszalem i poszla mi poduszka na skrzyni ale czy to by mialo cos wspolnego z tym to nie wiem. Jestem mechanikiem samochodowym i nie mam doczynienia tak z elektryka, co umialem to posprawdzalem, problem tkwi gdzies głębiej. licze na odpowiedz. Pozdrawiam
iviax
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ASZ 1.9

Reklama

Re: Niedziałający centralny zamek.

Postprzez dopel7 » 7 maja 2016, 06:15

przedewszystkim bezpieczniki sprawdz potem zobacz czy zamkniesz centrala z bagaznika powinno zamknać auto czasami nie zamknie ci auta jak widzi ze któreś drzwi nie zamkniete tzn mozesz miec problem z którąś kasetą i modół widzi drzw jako niezamkniete po trzecie czy lampki itp bajery oswietlenia swieca ci normalnie bo jak swirują to zamek robi podpiecie pod vag i wejscie w 46 bodajze modół komfortu pokaze przyczyne dlaczego nie działa.
Troche raptownie napisałem ale strałem sie przekazac wszystkie wskazówki :)
dopel7
Stella +
Stella +

Auto: seat
Silnik: AKL 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne