Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Mikrostyk w bagażniku??

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Mikrostyk w bagażniku??

Postprzez slazak30 » 27 maja 2016, 07:26

Zacznę od początku. Nie świeci mi lampka w bagażniku, myślałemż eto żarówka wiec olałem sprawe bo miałem inne sprawy na głowie ( cieknący przewód do spryskiwaczy). Jak się okazało żarówka jest dobra a po otwarciu bagażnika prądu na żarówce niema. przejście masy jest bo sprawdzałem miernikiem. bezpiecznik ok. Nie pali mi się też kontrolka otwartego bagażnika. Jako że priorytetem było zrobienie spryskiwacza z tyłu zostawiłem to na potem. w chwili obecnej czekam na dysze spryskiwacza i łącznik aby to połączyć i zastanawiam się co może być nie tak.
czytałem o tym mikrostyku, pytanie gdzie on jest bo stare tematy już troche powygasały i fotek tam nie uświadczę.
zauważyłem też nie nie mogę zamknąć ani otworzyć auta z bagażnika. kręce kluczykiem ale reakcji niema. Prawda jest taka że działą tylko otwieranie z lewych drzwi bo z prawych też nie działa ale tym bd sie zajmowac w innym czasie (nawet ten "dzyndzelek" w dzwiach) sie nie rusza.

Jako ze mam ściągnięty plastik z klapy chcę się zajac wszystkimi bolączkami w tym miejscu. pytanie gdzie ejst ten mikrostyk?? co może być jeszcze nie tak?zależy mi na światełku w bagażniku co łączy się z informacją o otwartym bagażniku i oczywiście żeby można było otwierać sam bagażnik a nie całe auto.
dołączam fotki i proszę o opisanie gdzie szukac przyczyn:)
całość
Obrazek

zastanawiają mnie przewody na dole. bo te górne to widomo że są od silniczka wycieraczek ale te dolne to od zcego są?? mam na myśli te na samym dole, zaznaczone na zdieciu.
Obrazek
przewody numer 2 są pewnie związane z centralnym zamkiem
a przewód nr 1 idzie do zatrzasku ale za co on jest odpowiedzialny??
slazak30
Stella
Stella

Auto: LEON I
Silnik: benzyna 1.6 8V

Reklama

Re: Mikrostyk w bagażniku??

Postprzez SpoON » 29 maja 2016, 09:28

Mikrostyk znajduje się w "ryglu" zamka:

Obrazek

Przewód nr.1 jest właśnie od tego mikrostyku.
Przewód nr. 2 jest od pompki centralnego zamka.
SpoON
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez slazak30 » 29 maja 2016, 12:22

już rozebrałem to i wybebeszyłem mikrostyk, czyszczenie nie za bardzo mu pomogło. po zmostkowaniu wszystkich przewodów to i światło jest i kontrolka sie swieci. pytanie czy kupić nowy zamek i miec nadzieje ze mikrostyk bd działac czy zrobić jakoś inaczej to. jeśli inaczej to czekam na jakies propozycje bo słyszałem że to bolączka leonów te mikrostyki
slazak30
Stella
Stella

Auto: LEON I
Silnik: benzyna 1.6 8V

Postprzez SpoON » 29 maja 2016, 12:31

Nowy zamek 110zł.
Używki zaczynają się od 30zł.

Wybór należy do Ciebie... Osobiście kupiłem używkę z 2005r. i udało się trafić na sprawną ;)
SpoON
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne