Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czy to łożysko?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Czy to łożysko?

Postprzez imil » 14 grudnia 2016, 01:17

Witam wszystkich. Posiadam leona 1.9 tdi 110 km ASV 2004 r.
Mam problem. Otóż podczas jazdy słyszę takie wycie z przodu. Przy jeździe prosto i przy skretach w prawo słychać wycie a przy skręcie w lewo nic. Z początku wydawało mi sie, że to opony bo niedawno wymieniłem na zimowe a nie ma śniegu i temperatura dodatnia. Ale to jak na opony to stanowczo za głośno. Czy to rzeczywiście jest łożysko czy może coś innego? Poza tym autko chodzi bardzo dobrze.
I drugie pytanie. W sobote zamierzam przejechać trase 1200 km i pytanie następujące. Czy jeżeli to jest łożysko to czy mogę się wybrać w tą trasę czy lepiej nie ryzykować? Przbebywam w Niemczech i cany napraw tutaj są kosmiczne :) Z góry dzięki za odpowiedź.
imil
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Czy to łożysko?

Postprzez Marcinxxx » 14 grudnia 2016, 09:10

Wychodzi że to lewe łożysko trzeba podniesc kolo zakrecic i nasluchac,jak dopiero zaczeło to można jechac taka trase :D
Marcinxxx
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Sport

Postprzez facet02 » 15 grudnia 2016, 19:09

Zamień jeszcze koła miejscami , przód daj na tył i odwrotnie.
Może wyje jedna lub dwie opony i dźwięk się niesie od tego. Próbę warto podjąć przed decyzją o wymianie łożyska w wysokiej jak piszesz cenie.
facet02
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez imil » 16 grudnia 2016, 00:50

Podjechałem do mechanika, przejechał się autem i powiedział, że na opony stanowczo za głośno wyje. Ściągnął przednie lewe koło i łożysko było juz na wykończeniu. Jak się obróciło kołem to było tylko słychać terkotanie. Łożysko do wymiany i powinno być ok. Dzięki za rady :)
imil
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne