Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przepustnica

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przepustnica

Postprzez Przemo2713 » 20 grudnia 2016, 16:16

Witam. Posiadam Seat Leona 1.8 20V z rocznika 2002 o kodzie silnika APG. Niestety padła przepustnica. Próbowałem ją wyczyścić, zrobić adaptacje, ale to nie pomogło. Pytanie moje brzmi, moja przepustnica o kodzie VW Audi 06A133062L, jest dosyć nie popularna, wszędzie można dostać do AGN,można spotkać używki,ale wolałbym kupić nowy zamiennik,czy miał już ktoś taki przypadek i udało się zastąpić przepustnicą o innym symbolu? Przeraża mnie cena, jaką usłyszałem w serwisie Seata. Za wszelkie info z góry dziękuje i pozdrawiam.
Przemo2713
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: APG 1.8

Reklama

Re: Przepustnica

Postprzez Fredi88 » 20 grudnia 2016, 16:59

Nie ten dzial... Tutaj jest techniczny leona 5F
Fredi88
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Re: Przepustnica

Postprzez 5eba » 23 grudnia 2016, 08:54

Dobrze by bylo gdybys przedzwonil do ASO i zapytal jaki numer czesci pasuje do Twojego auta. VW lubi zmieniac czesci z czasem. Cos poprawia, zmienia i numer juz jest inny. Ja w swojej starej audi a4 b8 2009 zmienialem przepustnice bo padlo uszczelnienie i zalewalo olejem z dolotu wnetrze czyli silniczki i elektronike. Oryginal byl Siemensa, a nowa kupilem w ASO firmy Continental, poprawiona i z innymi numerami.
5eba
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5f
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne