Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez KubaLeon1m » 24 grudnia 2016, 13:12
Witam mam seatal leona z 2000r z silnikiem 1.6 16 v aus i od pewnego czasu co jakis czas na zimnym silniku mam takie objawy gdy odpale i pochodzi chwilke na wolnych obrotach zapala sie kontrolka od check silnik i miga. silnik chodzi nierowno i pracuje jak by na 2 gary spadek mocy. wymienilem swiece przewody listwe i cewke zaplonowa jak zdiagnozowal mechanik jakis czas wszystko bylo wporzadku teraz od nowa wystepuje ten objaw. plynu chlodzacego nie ubywa i niema babelkow w zbiorniczku.minimalne branie oleju. wtryski mialem sprawdzone sa wporzadku. prosze o pomoc ..

dodam jeszcze ze po podpieciu pod komputer wychodzi wypadanie zaplonu na 2 cylindrze i nierownomierna praca.
-

KubaLeon1m
- Stella

-
- Auto: Seat Leon 1m
- Silnik: AUS 1.6
przez DanJ93 » 24 grudnia 2016, 13:31
Sprawdź kompresję, ale mi to na uszczelkę nie wygląda.
Z dobrej firmy cewka? W dobrej kolejności kable?
Wyjmij świece i zobacz, czy ta z drugiego cylindra wygląda jakoś inaczej
Polska, Podkarpacie, Lubaczów
-
DanJ93
- Signo

-
- Auto: Leon I
- Silnik: APG 1.8
przez KubaLeon1m » 24 grudnia 2016, 13:40
wlasnie szukam po roznych forach na internecie i sa rozne opinie na moj temat. cewka z firmy ngk ale po jej wymianie nie odczulem roznicy.kable wszystko dobrze podpiete. czytalem ze mozliwe ze to jest wina nieszczelnego zaworu wydechowego lub nieszczelnego kolektoru ssacego...
-

KubaLeon1m
- Stella

-
- Auto: Seat Leon 1m
przez marcin7x5 » 25 grudnia 2016, 17:36
Niestety ale w większości przypadków wina jest po stronie podpalonych zaworów wydechowych lub wytartych krzywek na wałkach.
-

marcin7x5
- Cupra

-
- Region: kujawsko-pomorskie
- Auto: leon 1M
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne