Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Mechanizm składania lusterek

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Mechanizm składania lusterek

Postprzez leonidas22 » 3 stycznia 2017, 15:48

Witam.
Mam uszkodzone lusterko przez zahaczenie o drzwi przy wjeżdżaniu do garażu. Silniczek chodzi podgrzewanie lusterek działa tak samo jak regulacja. Lusterko jak jest otwarte to ma 15 stopni luzu i jak włączę składanie to słychać że wszystko chodzi ale żeby lusterko się złożyło to muszę je ręcznie złożyć o te 15 stopni potem już się składa same. Czy da się dostać samą zębatkę do tego lusterka czy muszę kupić całe lusterko i przełożyć mechanizm?
leonidas22
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: AUQ 1.8

Reklama

Re: Mechanizm składania lusterek

Postprzez DanJ93 » 6 stycznia 2017, 10:35

Wątpię aby dało się dokupić samą zębatkę, ewentualnie używka z jakiegoś uszkodzonego lusterka.
Jeśli masz auto do 2003 roku (lusterko kwadrat), to sprawdzałem ile kosztuje takie NOWE lusterko i wyszło, że... 620zł tylko oryginał :shock:
PS. ja tylko takie znalazłem
Polska, Podkarpacie, Lubaczów
DanJ93
Signo
Signo

Auto: Leon I
Silnik: APG 1.8

Postprzez piotrassenior » 6 stycznia 2017, 11:14

leonidas22 napisał(a):Witam.
Mam uszkodzone lusterko przez zahaczenie o drzwi przy wjeżdżaniu do garażu. Silniczek chodzi podgrzewanie lusterek działa tak samo jak regulacja. Lusterko jak jest otwarte to ma 15 stopni luzu i jak włączę składanie to słychać że wszystko chodzi ale żeby lusterko się złożyło to muszę je ręcznie złożyć o te 15 stopni potem już się składa same. Czy da się dostać samą zębatkę do tego lusterka czy muszę kupić całe lusterko i przełożyć mechanizm?

Kup całe lusterko używane składane i podgrzewane, bo pewnie w mechanizmie coś się uwaliło, a wątpię żeby to łatwo "domowymi sposobami" naprawić. Też kiedyś strzeliłem to kupiłem i wymieniłem.
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Region: wielkopolskie
Auto: VW Golf
Silnik: benzyna inny

Postprzez bledow » 6 stycznia 2017, 11:14

Mogło oberwać dosłownie dwa zęby. Możesz spróbować rozebrać i ustawić tak zębatkę żeby kończyło przed oberwanym. Roboty sporo a może okazać się że nic z tego.

skrobnięte z kalkulatora
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
bledow
TopSport
TopSport

Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Postprzez leonidas22 » 8 stycznia 2017, 14:45

Rocznik 2005 TS i lusterko łezka. Też tak myślałem żeby całe kupić. Pobawię się z tym jak zejdą te dwucyfrowe mrozy.
leonidas22
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: AUQ 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne