Czy pomoże ktoś schematem instalacji ?
Mam do montażu czujnik deszczu + lusterko fotochrom. Mam kompletną instalację ale z uciętymi kablami przy samym module komfortu (lusterko pół biedy, bo tam same prądy idą + sygnał wstecznego), ale temat o czujniku więc może ktoś zarzuci gdzie te raptem 3 kabelki podłączyć...
Dodatkowo - czy moduł komfortu/przekaźnik wycieraczek/sam czujnik wysyła jakiś prosty sygnał że jest woda na szybie, np. pojawia się +12v tylko w przypadku kluczyka w pozycji zapłon + deszczu na szybie + ewentualnie manetka w górę. Pytam bo myślę nad bajerem który przełączy mi światła z przednich DRL na kompletne mijania w momencie kiedy jadę i pojawia się deszcz, i potrzebowałbym takie proste info.
Załączam co znalazłem, niestety nic więcej...
https://www.dropbox.com/s/kmxxzaltdteox ... a.pdf?dl=0-- 26 marca 2017, 12:08 --
Dopisuję, bo może się komuś przyda

1. czarno/zielony - idzie do przekaźnika pin "i"
2. zielony - idzie do przekaźnika pin "SP"
3. brązowy - masa.
Nie podaję nr pinów bo pamiętam że jeden był o innym numerze niż to co znalazłem na forum golfa.
Działa aktualnie bez żelu między czujnikiem i szybą, również bez kodowania (nie wiem czy tam jest co kodować na tej platformie 1M

)
Odnośnie sygnałów - na jednym pinie (nie podam który, nie pamiętam a nie chce wprowadzać w błąd) leci informacja zwrotna w postaci napięcia. Pozostałe to po prostu zasilanie i masa układu. Nie robiłem testów jakie napięcie przy jakich warunkach itd, możliwe że coś tam będę robił to podam co i jak.