Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pilot nie otwiera samochodu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pilot nie otwiera samochodu

Postprzez arturas124 » 1 czerwca 2017, 17:20

Witam, mam duży problem. Z dnia na dzień przestał działać pilot. Naciskam przycisk otwierania drzwi, dioda miga a zamek nie reaguje. Myślałem ze mu przejdzie ale niestety nie.. Do tego okazało się ze nie mogę otworzyć normalnie kluczykiem. Albo zamek się zapiekł albo po prostu ktoś zmienił wkładkę.. Otwarłem kluczykiem bagażnik ale alarm zaczął wyć, nic nie mogę zrobić bo czujniki ruchu włączają alarm. Auto normalnie odpala i jeździ, alarm wyje a zapłonu nie rozłącza.. Pomocy bo nie mam już pojęcia co robić..
arturas124
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Pilot nie otwiera samochodu

Postprzez Sebool2006 » 1 czerwca 2017, 17:24

Masz pewnie walnięte mikrostyki w zamkach i przez to nie reaguje zamek ( sprawdź czy po otworzeniu drzwi świeci się lampka w podsufitce i w drzwiach ) , dodatkowo spróbowałbym odpiąć akumulator na jakies 30 min by zrestartować kompa.
Jeżeli to nie pomoże to czeka Cię wymiana zamka.

P.S baterię w pilocie masz sprawną ?
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez arturas124 » 1 czerwca 2017, 18:28

Przy otwieraniu drzwi świeci lampka w podsufitówce i w drzwiach. Co do baterii, nie wymieniłem jeszcze, sugeruje się tym ze dioda działa to bateria ok. Zaraz zobaczę z tym odpięciem akumulatora.

Edit:
Po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu po 30min. Alarm się rozbroił i nie wyje ale pilot nadal nie działa.. Jutro wymienię baterie i pojadę do kumpla zakodować od nowa, zobaczymy co będzie.

Wysłane za pomocą mTalk
arturas124
Stella
Stella

Postprzez arturas124 » 2 czerwca 2017, 22:29

Witam ponownie, zagadka rozwiązana choć nie wiem do końca jak. Nie dawał mi spokoju zamek w drzwiach, wiec zacząłem go męczyć, pryskałem WD wkładałem kluczyk i wykładałem, po kilku próbach kluczyk wchodził już płynnie, po kilku następnych już lekko się ruszał lewo prawo, potem nagle wskoczył w lewo do oporu, szyby się otwarły a kluczyk nie chciał wrócić do pozycji pionowej wiec nie mogłem go wyciągnąć, ale zauważyłem ze cudem zaczął działać pilot (baterie wymieniłem przed tym wszystkim ale nie działało), ale co z tego skoro nie mogłem go wyciągnąć, na domiar złego nie bylem w domu tylko w pracy i nie miałem jak wrócić bo zapasowy w domu. Podstawowe narzędzia wożę wiec wkręciłem wkładkę torxem, wyciągnąłem ja, rozebrałem i okazało się ze cos blokuje to sprężynę która wraca kluczyk, wyciągnąłem ją, złożyłem z powrotem i udało się, działa. Ci prawda kluczyk nie wraca do swojej pozycji sam tylko trzeba mu pomóc ale chodzi bardzo płynnie i lekko. Wiec przez przypadek naprawiłem i pilot i zamek. Pozdrawiam serdecznie :)

Wysłane za pomocą mTalk
arturas124
Stella
Stella

Postprzez CB_Aras » 16 kwietnia 2018, 18:25

Odswieze temat...

Pilot nie łapie dalej jak 10 m od auta - choć kontrolka na pilocie sygnalizuje działanie. Drugi pilot tak samo działa - brak poprawy po wymianie baterii. Czasami muszę kilka razy naciskać pilot, żeby otworzyć auto, nawet jeśli stoję przy aucie. Jakiś pomysł?
Obrazek
CB_Aras
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez 16czarny16 » 18 listopada 2018, 17:58

To lepiej pisać nowy temat???
Kodowanie pilota nic nie daje.
16czarny16
Sport