Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

zawieszenie do toledo

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

zawieszenie do toledo

Postprzez elemenateur » 23 lutego 2007, 20:33

Witam ,
świeżo sprowadziłem dla siebie toledo alh i mam do wymiany komplet amorków.Portfel nieco odczuł zakup furki więc jestem zmuszony do kupna dość tanich amorków do autka.
Rozważam albo gazowki bilstein B4 - czytalem na forum że to zamiennik serii, wydaje mi sie ze moze byc nieco twardszy z racji tego ze seria chyba jezdzi na olejowkach(jesli sie myle to prosze o poprawienie).

lub drugi wariant - do ktorego bardziej bym sie skłaniał.Chodzi o kompletna zawieche z leona cupry.Seryjnie bodajże o ok 15-20mm obniżoną i na pewno z amorkami o bardziej sportowej charakterystyce.

Teraz pytanie- czy po takiej zawieszce auto nie bedzie jak łodka ?Tył w tolku jest ciezszy niz w leo , wiec boje sie ze bedzie łódeczka,a tego bym nie chcial.Mogę się takiej łódeczki spodziewać czy moje obawy raczej są nieuzasadnione?
Proszę o informacje.Serdecznie pozdrawiam.
elemenateur
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: CRCA
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: zawieszenie do toledo

Postprzez Tonny S » 23 lutego 2007, 21:26

elemenateur napisał(a):Teraz pytanie- czy po takiej zawieszce auto nie bedzie jak łodka ?Tył w tolku jest ciezszy niz w leo , wiec boje sie ze bedzie łódeczka,a tego bym nie chcial.
Jak bys przeczytal regulamin i zrobil tak jak on nakazuje nie musial bys pisac tego tematu ;-)

Bedzie lodka ;-)

elemenateur napisał(a):Rozważam albo gazowki bilstein B4 - czytalem na forum że to zamiennik serii, wydaje mi sie ze moze byc nieco twardszy z racji tego ze seria chyba jezdzi na olejowkach
Zalezy jaka wersja zawieszenia sa 3 lub 4 wersje amorow, zalezne od zawiechy. B4 to dobry wybor + spingi Eibach i bedzie Ok jak masz wiecej kasy zapodaj od razu B6.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Re: zawieszenie do toledo

Postprzez elemenateur » 23 lutego 2007, 21:32

dzieki za info, dotychczas śmigałem na gwintowanym zawieszeniu i może chwile dłużej pozbieram i zakupie takie coś do tolka.Tonny ,mówi Ci coś symbol budy 1JO?

a o bilsteinach B4 - mialem dokladnie te na mysli

http://allegro.pl/item166416033_amortyz ... od_ss.html

tylko strasznie tanie mi się wydają... jak na sprzęt bilsteina
elemenateur
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: CRCA
Silnik: turbo diesel inny

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne