Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Gumy stabilizatora przód Leon 4x4

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Gumy stabilizatora przód Leon 4x4

Postprzez Podkopnik » 5 listopada 2019, 16:49

Hej mam od samego początku jak kupiłem auto taki problem że skrzypią mi te gumy a w zasadzie to chyba nie one same tylko plastiki wprasowane na tenże stabilizator. U mnie wygląda to tak, że na stabilizator są wprasowane tulejki plastikowe z kołenierzem z jednej strony i dopiero na nie przychodzi guma stabilizatora. U mnie te plastiki zaczeły się ruszać względem stabilizatora i skrzypi przez to.
Średnica wewnętrzna gumy stabilizatora ma 21 mm .Czy mogę wywalić te plastikowe tulejki kupić gumy przykładowo 18-19 mm które są dostępne i włożyć bezpośrednio na stabilizator?? Jak jest w waszych leonach ??? Macie te plastikowe tulejki na stabilizaotrze czy nie?
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Reklama

Re: Gumy stabilizatora przód Leon 4x4

Postprzez piotrek233 » 5 listopada 2019, 18:37

Jeżeli same w sobie gumy skrzypią to kup w ASo/ żądne inne zamienniki nawet lemforder, guma musi być z serwisu, pokrywana jest specjalnym proszkiem. Tych plastików nie da się kupić nowych, niestety stabilizator Ci skorodował i rozsadziło te plastikowe ograniczniki. Albo kupić nowy stabilizator albo dospawać stalowe/ ograniczniki- podkładki w miejscach gdzie były plastiki
piotrek233
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Leon 1P Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez Podkopnik » 7 listopada 2019, 17:43

Guma chyba skrzypi ale ten plastik względem stabilizatora też skrzypi wydaje mi się. Dlatego pytałem czy mógłbym wywalić ten plastik wyczyścić łądnie rdzę zabezpieczyć -pomalować i dać gumę np 19 mm ktora będzie chodziła bezpośrednio po stabilizatorze???
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Postprzez piotrek233 » 9 listopada 2019, 17:16

jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział..
piotrek233
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Leon 1P Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne