Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

problem z hamulcem

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

problem z hamulcem

Postprzez Marijusz » 31 sierpnia 2007, 18:39

wiem, że już coś takiego było opisywane ale nie do końca tak jak w moim przypadku.
Otóż zdażyło mi sie to już trzy razy. Podczas hamowania pedał robi się jakby sztywny i bardzo maleje skuteczność hamowania.Tak jakby w ogóle nie działało serwo. Ale po wyhamowaniu i zatrzymaniu hamulec działa już normalnie. Mam wrażenie, że dzieje się to wówczas gdy hamuje delikatnie przez dłuższy odcinek.
Jak myślicie, co to może być. Układ hamulcowy zapowietrzony czy może coś innego?
Marijusz
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: problem z hamulcem

Postprzez bono » 31 sierpnia 2007, 18:49

Marijusz napisał(a):wiem, że już coś takiego było opisywane ale nie do końca tak jak w moim przypadku.
Otóż zdażyło mi sie to już trzy razy. Podczas hamowania pedał robi się jakby sztywny i bardzo maleje skuteczność hamowania.Tak jakby w ogóle nie działało serwo. Ale po wyhamowaniu i zatrzymaniu hamulec działa już normalnie. Mam wrażenie, że dzieje się to wówczas gdy hamuje delikatnie przez dłuższy odcinek.
Jak myślicie, co to może być. Układ hamulcowy zapowietrzony czy może coś innego?

na 100% uklad zapowietrzony, bylo na forum ;)
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez electron » 31 sierpnia 2007, 20:27

a to nie bedzie stary plyn i gotuje sie ? jub jakas nieszczelnosc na serwie ?
przy zapowietrzonym ukladzie wydaje mi sie ze pedal by wpadal w podloga a kazde nastepne nacisniecie by go podnosilo ale moge sie mylic .
electron
Stella +
Stella +

Auto: leon ARL+

Postprzez Marijusz » 2 września 2007, 21:22

electron napisał(a):przy zapowietrzonym ukladzie wydaje mi sie ze pedal by wpadal w podloga a kazde nastepne nacisniecie by go podnosilo ale moge sie mylic .

Ale tak się nie dzieje. Sądze, że przy zapowietrzonym układzie taka sytuacja byłaby nagminna a mi się to przydarzyło ze trzy razy na około 1000 km.
Marijusz
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez electron » 2 września 2007, 23:27

po pierwsze jak dlugo posiadasz to auto ? po drugie kiedy byl zmieniany plyn hamulcowy i jaki przebieg zrobiles ? po trzecie jak zachowuje sie pedal na odpalonym silniku podczas wielokrotnego wciskania go do oporu na postoju ? moze te informacje nam bardziej pomoga zweryfikowac usterke
electron
Stella +
Stella +

Auto: leon ARL+

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne