Mam pewien problem z moja Audi A3. Juz wczesniej wspominalem, jednak dla potrzeb tego tematu pozwole sobie powtorzyc:
Mam silnik 1.9TDi ASZ (seryjnie 130KM), po chipie u Rogalottiego - obecnie 175KM i ok 390Nm.
Niestety jakis czas temu zaczely sie pojawiac pewne niepokojace znaki. Poczatkowo myslalem, ze to z okolic Intercoolera, jednak dzisiaj przylozylem leb pod maske i zauwzylem pewna niepokojaca rzecz. Auto powyzej 3000 obrotow wydaje dziwny swist turbiny, duzo mocniejszy, glosniejszy... Jakby podwojny. Jakis czas temu zamontowalem u siebie nowe przetwornice, zamontowalem biksenon. Przetwornice zostaly przykrecone w miejscu pokazanym na obrazku (widac to golym okiem). W miejscu, w ktorym wskazuje strzalkami czuje, jak przy dodawaniu gazu gdzies bokiem leci powietrze. Nie czuc tego mocno, ale czuc! Domyslam sie, ze wlasnie to jest powodem tego dziwnego, podwojnego swistu turbiny powyzej 3000 obrotow. Jak moge sie tego problemu pozbyc?

Drugi problem dotyczy czegos innego. Przy butowaniu samochodu na prostej (lub na delikatnych zakretach) i ostrym cisnieciu do 100-120km/h co jakis czas na kompie pojawia mi sie duzy czerwony wykrzynik w kolku, na czerwonym tle.
Cos takiego (ten pierwszy)

Tyle tylko, ze duzy, czerwony, na czerwonym tle, i piszczy kilka razy. Dzieje sie tak praktycznie zawsze kiedy ostro auto pogonie od 30km/h do 100-120km/h. Nie wiecie co to moze byc? Moze cos nie tak z silnikiem?