Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Diagnostyka N75

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Diagnostyka N75

Postprzez Marijusz » 4 lutego 2009, 08:18

Witam. Czy jest możliwa a jeżeli tak to w jaki sposób diagnostyka zaworu N75. Prawdopodobnie padł mi on i mam założony nowy ale chciałbym się dowiedzieć czy można jakoś konkretnie sprawdzić czy ten akurat jest walnięty czy nie?
Marijusz
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Diagnostyka N75

Postprzez paramedic71 » 4 lutego 2009, 09:03

jest mozliwa musisz podjechac do jakiejs firmy ktora ma VAGa dodatkowo podlacza sie jeszcze wskaznik ktory pokazuje dzialanie N75 i po malej przejazdzce wszystko wiadomo ;p
200km/ 394 nm Powered by ECUProject
"Koks wóda dziwki i inne rozrywki" ;)
"...Prosta droga jest dla szybkich aut, droga z zakrętami dla szybkich kierowców..."
www.e-m-s.pl jestesmy i działamy :)))
paramedic71
Cupra
Cupra

Auto: FR ARL+

Re: Diagnostyka N75

Postprzez zoltar83 » 7 lutego 2009, 15:50

Nie będę zakładał nowego tematu, gdyż moje pytanie dotyczy N75 i uprzejmie ;) podepnę się tutaj koledzy.

Od jakiegoś czasu przeglądając fotografie komór silników 1.9 TDI zauważyłem że w większości przypadków zawór N75 (ten po prawej patrząc od przodu) ma biały kolor "łebka", a ten bliźniaczy drugi zawór (z lewej) ma "łepek" czarny. U mnie jest odwrotnie i tutaj pytanie - czy mogły one być kiedyś przez nieuwagę/niewiedzę zamienione miejscami. Dodam iż Leona sprowadzałem z Francji, więc o jakości tamtejszych ASO ( o ile był w ogóle w ASO serwisowany) nie mam bladego pojęcia... czy kolor "łebków" zaworków niema znaczenia?

w razie wątpliwości mogę spisać nr zaworków i pstryknąć fotki

thanks from the mountain :D
Leoś 1.9 TDI SPORT AHF
zoltar83
Stella
Stella

Auto: Leon I 1.9 TDI AHF

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel