Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Spadek mocy samochodu + blad 17964

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Spadek mocy samochodu + blad 17964

Postprzez johnson » 14 kwietnia 2009, 18:56

ztcw to silnik zuzywa najmniej paliwa przy hamowaniu silnikiem , na luzie pali wiecej, wiec Twoje obserwacje sa ciekawe, co do ozywienia silnika to moze wolniej jezdzisz i Ci sie wydaje ze auto jest mocniejsze bo rzadziej wykorzystujesz moc, co do przeladowania to po prostu miales/masz niesprawne auto, mniej depczesz to i szansa na przeladowanie mniejsza, ja wykorzustuje co auto mi daje i tez nie mam problemow ani zadnych bledow, mimo zmiany turbiny, wtryskow, dolotu itd, wszystkie wynika z tego ze moj samochod jest sprawny, poprzedni wlasciciel od ktorego kupilem auto sprzedawal mi je wlasnie z diagnoza czyszczenia kierownic, jemu auto przeladowywalo raz na miesiac, ja w czasie powrotu do domu w dniu zakupu zlapalem przeladowanie 3 razy na odcinku 300 km, kwestia jak mocno wciska sie gaz i eco driving nie ma tu nic do rzeczy (szansa sprowokowanie tego zjawiska jest po prostu mniejsza i tyle), nie nalezy tez tego bagatelizowac bo notlauf przy wyprzedzaniu to nic przyjemnego, poza takie ciagle walenie turbiny cisnieniem ponad 1,5 bara moze ja w koncu zabic, mozliwe skutki sa wszystkim znane
johnson
Sport
Sport

Auto: audi A3

Reklama

Re: Spadek mocy samochodu + blad 17964

Postprzez tatian » 14 kwietnia 2009, 19:56

Matryx napisał(a):czujnik płynu chłodzącego
kosztuje grosze, więc warto go wymienić.
Matryx napisał(a):w miare spokojniej jeździe Szczecin-Swoniujście spalił 4,7 l/100km
ja bez wrzucania luzu jestem w stanie zejść do wyniku 4,1, więc wcale taka jazda nie jest super. Tylko pytanie po co uprawiać PSJ :)
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV