Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwny pisk ?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwny pisk ?

Postprzez Anri » 19 maja 2009, 20:44

Witam.
Po tym jak przejechałem moim Leonem 2000 km w jeden weekend w okolicy przedniego koła od strony kierowcy dochodzi dziwny pisk który pojawia się bez przyczyny i zawsze tylko i wyłącznie po przekroczeniu 55 km/h . Po zwolnieniu poniżej tej prędkości zawsze zanika. Nie wiem czym to jest spowodowane, nie brzmi to ani metalicznie jakoś ani też jak pęd powietrza. Bardzo dziwna sprawa i dotyczy tylko tego lewego koła. Przy skręcaniu kołem nie słychać skrzypienia , ani jakiegoś innego odgłosu. Czy jest możliwe aby okładzina klocka hamulcowego nie odchodziła całkowicie od tarczy momentami i stąd ten dźwięk ? Samochód toczy się swobodnie na biegu jałowym, nie czuć by coś go przyhamowywało. Miał ktoś taki problem ?
Life is the world of melodies...
Anri
Stella
Stella

Auto: Leon Sport TDi 110

Reklama

Re: Dziwny pisk ?

Postprzez ADI_ » 19 maja 2009, 21:33

Witam

Ja mam podobnie... Szczególnie przy prędkości około 120km/h a później to zanika...
Nie wiem co to może być?? Może to wina opon??
A jadąc na miejscu pasażera też to słyszałeś???
LEON ZAWODOWIEC...i wszystko jasne ;)
ADI_
Stella
Stella

Auto: LeonARL/Leon1PFLTFSI

Re: Dziwny pisk ?

Postprzez Anri » 19 maja 2009, 21:59

Słychać to mniej więcej tak jak by pasek klinowy ocierał, taki odgłos jest w starych samochodach często słyszalny z silnika, z tym, ze u mnie to jest dużo ciszej no i dochodzi z koła. Z początku myślałem , ze to pęd powietrza gdzieś powoduje piszczenie ale jednak nie. Nie wiem za chiny co to . Obojętnie gdzie się usiądzie to to słychać.
Life is the world of melodies...
Anri
Stella
Stella

Auto: Leon Sport TDi 110

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel