Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez rozenpl » 8 czerwca 2009, 19:54
Witam.
Mam jedno nurtujące mnie pytanko:
Czym różni sie turbo znajdujące się w Leonie 110KM a tym w Leonie 150KM. Gabarytowo sa przecież takie same. Ja mam po wymianie turba załozone łożyska od mocniejszej wersji 150KM. Czy wobec tego mam turbo 150 konne? Mam juz chipa w samochodzie więc nie wiem czy to turbo doda mi dodatkowo mocy po korekcie programu. Turbinka odcina sie przy 4200-4300 obrotów przy 215km/h. Mozna coś z tym jeszcze zrobić? jakos to programem podkręcic?
Dziękuje za sugestie i porady......
-

rozenpl
- Stella

-
- Auto: Seat Leon 135KM
przez Marcin_TDI » 9 czerwca 2009, 08:40
nie da się. turbo od arl-a jest zupełnie inne od tego z ahf. gabarytowo w którym miejscu jest takie samo ?
ile Ci pompuje ?
-

Marcin_TDI
- Cupra R

-
- Auto: pozyczone
-
przez rozenpl » 9 czerwca 2009, 11:06
Marcin_TDI napisał(a):nie da się. turbo od arl-a jest zupełnie inne od tego z ahf. gabarytowo w którym miejscu jest takie samo ?
ile Ci pompuje ?

???
Nie wiem....
Mechanik powiedział ze obudowa jest stara wyczyszczona a całe bebechy (łożyska) od 150KM i przez to ma byc mocniejsza. Nie wiem ile mi pompuje bo jej jeszcze nie sprawdzałem.... Jezeli jednak kazde turbo sie różni to widać nawijał mi makaron na uszy.....
-

rozenpl
- Stella

-
- Auto: Seat Leon 135KM
przez Marcin_TDI » 9 czerwca 2009, 11:37
będzie nieznacznie mocniejsza ale część zimna i ciepła są zupełnie inne także nie wiem co Ci to dało. lepiej było założyć ASZ-ta i wystroić a nie teraz podkręcać. wogóle było zrobić program w normalnym miejscu to może by jeździło.
-

Marcin_TDI
- Cupra R

-
- Auto: pozyczone
-
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel