Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

TURBO do AHF

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

TURBO do AHF

Postprzez rozenpl » 8 czerwca 2009, 19:54

Witam.
Mam jedno nurtujące mnie pytanko:
Czym różni sie turbo znajdujące się w Leonie 110KM a tym w Leonie 150KM. Gabarytowo sa przecież takie same. Ja mam po wymianie turba załozone łożyska od mocniejszej wersji 150KM. Czy wobec tego mam turbo 150 konne? Mam juz chipa w samochodzie więc nie wiem czy to turbo doda mi dodatkowo mocy po korekcie programu. Turbinka odcina sie przy 4200-4300 obrotów przy 215km/h. Mozna coś z tym jeszcze zrobić? jakos to programem podkręcic?
Dziękuje za sugestie i porady......
rozenpl
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 135KM

Reklama

Re: TURBO do AHF

Postprzez Marcin_TDI » 9 czerwca 2009, 08:40

nie da się. turbo od arl-a jest zupełnie inne od tego z ahf. gabarytowo w którym miejscu jest takie samo ?
ile Ci pompuje ?
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez rozenpl » 9 czerwca 2009, 11:06

Marcin_TDI napisał(a):nie da się. turbo od arl-a jest zupełnie inne od tego z ahf. gabarytowo w którym miejscu jest takie samo ?
ile Ci pompuje ?

?????
Nie wiem....
Mechanik powiedział ze obudowa jest stara wyczyszczona a całe bebechy (łożyska) od 150KM i przez to ma byc mocniejsza. Nie wiem ile mi pompuje bo jej jeszcze nie sprawdzałem.... Jezeli jednak kazde turbo sie różni to widać nawijał mi makaron na uszy.....
rozenpl
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 135KM

Postprzez Marcin_TDI » 9 czerwca 2009, 11:37

będzie nieznacznie mocniejsza ale część zimna i ciepła są zupełnie inne także nie wiem co Ci to dało. lepiej było założyć ASZ-ta i wystroić a nie teraz podkręcać. wogóle było zrobić program w normalnym miejscu to może by jeździło.
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel