Witam,
od pewnego czasu mam problem z leonem, a mianowicie z turbiną, która późno wstaje tj. od ok 2500obr. co może być przyczyną? zawór n75 był już podmieniany, przepływka również, dolot sprawdzony, po podpięciu do kompa niby wszystko ok. Proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłów:(
200km/ 394 nm Powered by ECUProject
"Koks wóda dziwki i inne rozrywki" "...Prosta droga jest dla szybkich aut, droga z zakrętami dla szybkich kierowców..."
www.e-m-s.pl jestesmy i działamy )
byłem już w Dynosofcie wszystko juz praktycznie posprawdzali i skończyły im się pomysły:(
Jadę do nich jeszcze w czwartek będą wymieniać mi rozrząd i dalej kombinować.
Dlatego umieściłem ten problem na forum
tak i wywal kasę w następnej firmie, gdzie nie pojadę to każdy chce sprawdzać wszystko od początku, myślałem że ktoś już miał taki problem, albo wie co jeszcze można sprawdzić:( co może być ewentualną przyczyna
no niestety jedyne co mi przychodzi na mysl ze akurat to turbo moze tak miec , zdarzalo sie niektorym ze po modyfikacjach turbo wstawalo pozniej...ale TY masz serie wiec nie wiem gdzie lezy problem moze trzeba zmienic turbo...
200km/ 394 nm Powered by ECUProject
"Koks wóda dziwki i inne rozrywki" "...Prosta droga jest dla szybkich aut, droga z zakrętami dla szybkich kierowców..."
www.e-m-s.pl jestesmy i działamy )
tylko, że wcześniej wszystko było ok na tym turbo. W Dynosofcie sprawdzili turbo i jest ok, a wszystko zaczęło się od wymiany oringów na pompowtryskiwaczach
Miałem praktycznie taki sam objaw (mi trubina wstawała gdzieś dopiero ok 3 tys/obr) ale u mnie przyczyną był N75. Jeśli u Ciebie był podmieniany i to nic nie dało to przyjrzałbym się dokładnie wszytkim wężykom, które do niego dochodzą (może sie coś przytkało albo przerwało w któryms miejscu - a że dostep do tych weżyków jest ch..... to nie jest to takie proste)
wymieniłem prawie wszystkie rury od turbiny okazało się, że w jednej było mikropęknięcie zauważyłem je przypadkowo, tryskał z niej olej na zbiorniczek wyrównawczy od chłodzenia. Padło już nawet diagnoza, że to uszczelka pod głowicą, ale na szczęście to tylko mała dziurka w rurze:) Po wymianie wszystko wróciło do normy (znowu ciągnie od dołu)
ja tez mialem taki problem turbo mi wstawoało od2500 i konczyloprace ok 3200-3500. bylo pekniecie na dolocie turbiny tuz za przeplywka oraz nieszczelnosc na wejsciu do interkoolera zaraz za przednim kolem ja mam ARLa 150km. a wczoraj padlo mi turbo. i kupa
teraz szukam nowego/innego