Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.9 TDI 110 KM Nastawnik kata wtrysku/regulator kata wtrysku

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

1.9 TDI 110 KM Nastawnik kata wtrysku/regulator kata wtrysku

Postprzez wachu » 6 lipca 2010, 08:51

Witam wszystkich! Jako że jest to mój pierwszy post a zarazem temat prosze o wyrozumiałość,starałem sie poszukać podobnego watku na forum lecz wszystkie nieco odbiegały od mojego problemu.Przejdźmy więc do rzeczy.Zakupiłem niedawno mojego dłuuugo wyczekiwanego Leona i niestety nie obyło się bez problemu...auto traciło moc na wyższych biegach po przekroczeniu 3000 obrotów zaczynał się "dławić" i przerywać na rozpedzałem się maksymalnie do 140 km/h.W pierwszej chwili zajrzałem na forum i z wstepnie stwierdziłem że może być to zawór N75 ale wolałem pojechać podpiać go pod komputer.Wiadomości niebyły zbyt dobre bo wykazywał błąd którego przyczyna był nastawnik kata wtrysku lub regulator kata wtrysku jak kto woli,po każdym ustawieniu we właściwej pozycji ulegał rozregulowaniu.Jak wiadomo regeneracja pompy to tez nie mały koszt więc postanowiłem że do wypłaty musze jakoś tak jeździć ale 2 dni po wizycie na kompie nagle auto wystrzeliło pewnego dnia do przodu tak że mało co nie zemdlałem z wrażenia i tak już mu zostało.Dlatego mam pytanie czy ktoś sie spotkał z podobnym problemem? Mam oczywiście w planach ponownie go podpiąć i sprawdzić czy błąd zniknął równie szybko co objawy,dam znać jak tylko to sprawdze ale mam nadzieje że do tego czasu uzyskam jakieś informacje,dodam że pali na dotyk i nie wykazywał innych błędów.
wachu
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: 1.9 TDI 110 KM Nastawnik kata wtrysku/regulator kata wtrysku

Postprzez Axee » 6 lipca 2010, 09:00

wachu, wymien filtr paliwa, najlepiej na Manna albo oryginal, powinno rozwiazac to Twoj problem. Nowy filtr w trakcie wymiany nie zapomnij napelnic paliwem.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Re: 1.9 TDI 110 KM Nastawnik kata wtrysku/regulator kata wtrysku

Postprzez wachu » 6 lipca 2010, 09:10

Tak się składa że to jest ostatni element którego jeszcze nie wymieniłem :/
Dzięki za informacje,zaraz po pracy podjade kupić :) i Dam znać co i jak ;)
wachu
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel