Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Padło serwo

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Padło serwo

Postprzez Marijusz » 13 października 2010, 13:19

Witam wszystkich
Wczoraj padło mi serwo w moim autku i takie mi się nasunęło pytanko z tym związane: czy owe zepsute serwo mogło mieć wpływ na odczuwalną moc silnika? tzn czy uciekające ciśnienie powietrza spod pedału hamulca mogło mieć wpływ na sterowanie turbinką?
Ostatnio właśnie mój Leon zaczął się dziwnie zachowywać - przy zimnym silniku wszystko OK natomiast gdy sie lekko nagrzał zaczął "łapać dziury" w zakresie pełnej pracy turbiny (około 2-3 rpm). Chwilowo nie ciągnął a za chwile już ciągnął. Czy to może być wpływ początku się psucia serwa?
Marijusz
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Padło serwo

Postprzez Sammael » 13 października 2010, 16:55

Marijusz napisał(a):? tzn czy uciekające ciśnienie powietrza spod pedału hamulca mogło mieć wpływ na sterowanie turbinką?

tak, jak najbardziej. Gruszka jest sterowana podciśnieniowo, ostatnio ktoś wrzucał właśnie takiego loga (chyba wczoraj albo dzisiaj) i widziałem, że wypełnienie zaworka N75 strasznie wariowało, to nie Ty byłeś? bo mi się nie chciało w tamtym temacie odpisywać ;)
Był Leon 1M FR conversion ASV->BLT 230 KM/460 Nm
Było Audi S3 8P BHZ->CDLA 2.0 TFSI 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT
Bylo Audi RS5 450KM. 4.2 FSI V8
Jest Audi A1 S-line 185KM - 1.4 TFSI(żono-wóz)
Jest Audi RS7 600KM. 4.0 TFSI V8
Sammael
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi RS5
Silnik: CJXA 2.0

Re: Padło serwo

Postprzez Marijusz » 14 października 2010, 06:57

Sammael napisał(a):
Marijusz napisał(a):? tzn czy uciekające ciśnienie powietrza spod pedału hamulca mogło mieć wpływ na sterowanie turbinką?

tak, jak najbardziej. Gruszka jest sterowana podciśnieniowo, ostatnio ktoś wrzucał właśnie takiego loga (chyba wczoraj albo dzisiaj) i widziałem, że wypełnienie zaworka N75 strasznie wariowało, to nie Ty byłeś? bo mi się nie chciało w tamtym temacie odpisywać ;)

Nie, to nie ja byłem. Ja jeszcze logów ze swojego monstrum nie wrzucałem. A serwko mi padło totalnie i do póki nie przyjdzie przesyłka z "nowym" serwem jeżdżę bez wspomagania a i turbawka ma jakieś dziwne dziury. Chociaż te dziury już wcześniej zauważyłem. Mogło już wtedy serwo przepuszczać?
Marijusz
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel