Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

dziwny brak mocy od około 3 tyś

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: dziwny brak mocy od około 3 tyś

Postprzez czapel12 » 9 stycznia 2012, 08:34

red virus napisał(a):Witam podepnę się pod temat

Mam Leona 1.9Tdi 110KM. Dziś doświadczyłem następującego problemu. Na 4 biegu mój leon wkręcił się do 3 tyś obrotów i koniec, pedał gazu wciśnięty w podłogę a obroty ani rusz. Zmieniłem na 5 to z wielkim trudem dobił do 2,5 tyś i 110 km/h i koniec, a pod malutką górkę to wręcz obroty zaczęły spadać. Znajomy podłączył pod komputer i wyszły 2 błędy:

18062 - Check DTC Memory of control panel ECU

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

Dodam jeszcze że po wyłączeniu silnika wszystko wraca do normy a za powiedzmy 3-4 razem znowu brak mocy.

Dodam tylko że z mechaniki samochodowej jestem zielony jak trawka majowa więc prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie

Mój Leonek ma dokładnie taki sam objaw i nie wiem co z tym zrobić. Myśle że w moim przypadku to nie turbo gdyż staram się nie stosować PSJ (pizdowaty styl jazdy). Więc to pewnie coś z tą przepływką- co sądzicie.??
Jeśli macie jakiegoś godnego mechanika z kompem w rejonie chojnic kościerzyny to prosiłbym o jakiś namiar.
czapel12
Signo
Signo

Auto: Leon FR
Silnik: BMN 2.0

Reklama

Postprzez chlorek » 9 stycznia 2012, 11:28

że nie ciśniesz auta nie znaczy że turbo nie jest zasyfione, zrób logi i wszystko wyjdzie.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez transit_master » 9 stycznia 2012, 16:08

Od operatora szklanej kuli dowiedziałem się że to może być jednak turbina. Aby potwierdzić jego tezę pasuje zrobić logi. Wiesz co by wykluczyć coś innego ;) To tak na chłopski rozum bo już cierpliwość się kończy :x
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne
Silnik: benzyna inny

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel