Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Seat Leon ASV Sprawdzenie wentylatora przed wyjazdem

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Seat Leon ASV Sprawdzenie wentylatora przed wyjazdem

Postprzez q100sz » 8 sierpnia 2012, 20:57

Witam, Za 2 tygodnie jade do błyugari mojm Leonem na wakacjie, tam jest dosyc cieplo i zastanawiam sie czy wentylator ktory od 11 lat jest w aucie wytrzyma w tą i spowrotem( 3,5tys km) na klimie i upale.
Chodzi mi oto czy mozna jakos sprawdzic jego kondycjie np: czy zaraz szczotki się nie skończą?
I drugie pytanie
Jak sie najlepiej naszykowac na taki wyjazd w kwestiach technicznych?(co wy byscie zabrali)

pozdrawiam
q100sz
Stella
Stella

Auto: seat leon

Reklama

Re: Seat Leon ASV Sprawdzenie wentylatora przed wyjazdem

Postprzez Axee » 8 sierpnia 2012, 22:33

q100sz napisał(a):Za 2 tygodnie jade do błyugari mojm Leonem na wakacjie, tam jest dosyc cieplo i zastanawiam sie
nie przesadzaj z tym cieplem, to juz prawie wrzesien, bylem w zeszlym roku na przelomie lipca i sierpnia i jezdzilo sie normalnie tak jak u nas.
q100sz napisał(a):Jak sie najlepiej naszykowac na taki wyjazd w kwestiach technicznych?(co wy byscie zabrali)
Autocasco, dobry assistance, ubezpieczenie zdrowotne i cash $$$. Gdybys jechal przez BiH lub SRB to zalatw sobie przed wyjazdem zielona karte. Polecam trase przez Wegry i Rumunie, bezproblemowo. Bukareszt noca ladny, a trasa Transfogarska DN7C zaj! przezycie, polecam przespac sie na wlocie i wjechac na nia rano.
W BG uwazaj na dzikie parkowanie w strefach hotelowych, lubia odholowac auto :/ wiec lepiej zaplacic za parking.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel