Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lukaszlsw napisał(a):jakie szklanki założyłeś? Dwa pompki były ustawione czy dźwigienki przykręcone bez regulacji?
bvw08 napisał(a):wałek może nie mieć fabrycznych parametrów
kobzyr napisał(a): Dawki i bipy wykazują na to co pada w ARLu czyli wałek.
-- 27 maja 2012, o 12:52 --
btw, mechanik o ile stopni odkręcał nakrętki na dźwigienkach przy regulacji pompek ?
Ale przecież wałek jest nowy...
fulbi napisał(a):to powiedział mi, ze to przez wycięty katalizator, czy to możliwe?
Skrzydlaty napisał(a):Wystarczy że ktoś brudnymi "łapami" je potraktował
Skrzydlaty napisał(a):Nakrętka pompki ma otwory
Skrzydlaty napisał(a):chcesz więcej pakuj GTB2260VK
marcus415 napisał(a):Skrzydlaty napisał(a):Wystarczy że ktoś brudnymi "łapami" je potraktował
Skrzydlaty napisał(a):Nakrętka pompki ma otwory
Jaka nakretka?
kobzyr napisał(a):Statycznie (zimny i gorący motor):
001, 004, 007, 010, 013, 023
Dynamicznie (tylko gorący motor) najlepiej każdy kanał osobno:
003, 008, 011, 004
i na koniec statycznie BS011
to termostat jest do zmiany bo nie trzyma temperatury.fulbi napisał(a):Tak, był nagrzany, logi były robione po ok pół godziny jazdy autostradowej. Zauważyłem, że jak tylko zwolniłem, to od razu spadała temperatura do właśnie siedemdziesiąt kilka stopni, a tak utrzymywała się osiemdziesiąt kilka.
pisałeś że kompresja była sprawdzana i było po 30 barów. Sprawdź ją jeszcze raz zanim zaczniesz rozbierać górę. Czyszczenie pompek ultradźwiękami na pewno będzie na plus. Z logów wygląda że elektryka jest ok.fulbi napisał(a):Dam do sprawdzenia jeszcze gniazda z pompek, pewnie wymienię uszczelki przy okazji. Jak gniazda będą wyrobione to poszukam dobrej używki.
Zastanawiam się czy przy okazji nie potraktować pompek ultradzwiękami?
lukaszlsw napisał(a):może jest problem z zasilaniem paliwem, może tandem pompa albo filtr zawalony
florek napisał(a):póki nie nagrzał mi się samochód miałem 1.2
kobzyr napisał(a):nie ma opcji coś z ta regeneracja namieszała. Wiesz co dokładnie wymieniali w nich?
kobzyr napisał(a):Myślę ze sprawy z dziwnym spalaniem chwilowym, dawkami z 013 powinny się wyjaśnić po wymianie czujnika G2/G62
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości