Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mirczas napisał(a):Kolega JERRY102, dostał namiar na dobrych magików więc czekamy na jakieś info w najbliższym czasie.
Twój wybórJERRY102 napisał(a):byłem z tym u mechanika, ale nie u tego co mi poradziłeś
już nie pamiętam ile zapłaciłem za Ibi bo to było razem z rozrządem.JERRY102 napisał(a):A no właśnie, ile by kosztowała taka robota?
wit3k napisał(a):PiterEL, Leo stał całą noc na dworze czy garażowany?
Mój tak samo odpala puści niebieskiego dymka i jest spokój.
Zastanawiam się nad wymianą filtra paliwa,bo gdzieś wyczytałem że i to może być powodem "dziwnego" porannego odpalania...
raptor napisał(a):Witam. U mnie na początku zaczeła turbina swistac. Z biegiem czasu ubywało oleju silnikowego (nie gwałtownie). Aż pewnego czasu jadac, samochód zaczął sam przyśpieszac i bommm, czarna chmura za mna. Wysłałem to turbo-tec okazało się luźne smigło i uszczelniacze. W warsztacie wszystko wyczyscili (rury, IC, koletor itd). Teraz nie swiszczy,nie ubywa oleju. Jedzie jak rakieta. I pomimo dymi na niebiesko na chwilke rano. Przy ostrym butowaniu zero dymienia.
michal3m napisał(a):też mi się zapala abs przy kręceniu, ponoć to aku.
Tygrysek napisał(a):michal3m napisał(a):też mi się zapala abs przy kręceniu, ponoć to aku.
nie ponoć tylko na pewno, ładuj i powinno być lepiej, w końcu mamy zime.
PiterEL, ja w Twoim odpalaniu nie widziałem nic niepojącego - o ile to było pierwsze odpalenie po zimnej nocy.
Po zimnej nocy, rano może walnąć chmurką dymu. Ja nie mam kata i przykopci jeszcze bardziej niż z katem. Ale w końcu to DIESEL.
LEONIDAS ARL napisał(a):Przeraża mnie to co Wy opisujecie.Zastanawia mnie to czy wasze diesle mają przejechane 500tyś,czy są ostro katowane.Chyba szanowany diesel nie ma prawa mieć zjechanych popychaczy,uszczelniaczy,wałka itp.
chyba jednak ma. Wina materiału a nie traktowania.LEONIDAS ARL napisał(a):.Chyba szanowany diesel nie ma prawa mieć zjechanych popychaczy,uszczelniaczy,wałka itp.
LEONIDAS ARL napisał(a):Przeraża mnie to co Wy opisujecie.Zastanawia mnie to czy wasze diesle mają przejechane 500tyś,czy są ostro katowane.Chyba szanowany diesel nie ma prawa mieć zjechanych popychaczy,uszczelniaczy,wałka itp.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości