Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Hotshot » 3 listopada 2015, 11:26
Siema. Miał ktoś przypadek ze obraca flansza na walku wychodzacym ze skrzyni? Ta do której przegub się przykreca? Mam problem z dziwnym drżeniem i hałasem gdy przycisne przy starcie. mechanik powiedział ze to może być to ale bez rozbierania nic nie powie. Na pewno coś omyka, bo kołem na asfalcie nie obróci tylko słychać ten hałas, na piachu juz nie. Silnik arl
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
-

Hotshot
- Stella +

-
-
przez gpawel » 3 listopada 2015, 12:51
U mnie jest odgłos jakby tarcia, jakby coś ocierało o koło zębate, taki jest dźwięk. Słychać niezależnie przy pewnym zakresie prędkośći, niezależnie czy na gazie czy bez, czy na biegu czy nie. Podejrzewam u siebie coś w którymś kole chociaż dwóch mechaników twierdzi że nic nie słyszy.
-
gpawel
- Stella +

-
- Auto: Seat Leon I
- Silnik: ASV 1.9
przez Hotshot » 3 listopada 2015, 13:14
U mnie to jest bardzo głośno, nawet mechanik się ze mną przejechał i słyszał. Tylko czy to możliwe ze flansza na frezie omyka?
-

Hotshot
- Stella +

-
-
przez Hotshot » 15 listopada 2015, 01:27
Naprawiłem ten hałas jakby ktoś miał problem podobny to u mnie się śruba od łapy skrzyni biegów wyrwała i wisiała skrzynia na jednej krzywo, a podczas obciążenia przechylala się jeszcze bardziej
-

Hotshot
- Stella +

-
-
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel