Witam, chciałem zapytać czy jest możliwe aby wyciek płynu wspomagania widoczny z pod obydwu przegubów mógł mieć związek z uszczelką na przekładni? dziś dzwoniłem do mechanika i powiedział że to na 100% przekładnia do regeneracji. Autem się praktycznie nie da jeździć bo co wleje płyn to w momencie ucieka i pompa wspomagania wydaje bardzo nieprzyjemne dźwięki, a nie chcę jeszcze przy okazji zajeździć pompy. Orientujecie się mniej więcej jakie są koszta regeneracji przekładni? przejade ok. 3 km do mechanika bez płynu?
z tą regeneracją to na dwoje baka wróżyła jednym cieknie po pół roku innym nie, zależy gdzie zrobisz ,nowa maglownica trw to koszt 1050zł (firma OK) ,jeżeli masz znajomego mechesa lub zniżki w sklepie to wyrwiesz to za 30%mniej ,czyli niewiele wiecej inwestujesz a masz nową część i spokój na kolejne 100tyś przebiegu-jeżeli byś się zdecydował na regeneracje to szukaj tam gdzie dają 24 mc gwarancji ,jeżeli nie to śą zwykłe partacze
Witam Kolego ja oddałem swoja maglownice do łodzi i za 450zł mam po regeneracji i 24miechy gwarancji + wymiana to 1 czteropak i 2 do 3 godzin roboty i smiga spoko wiec polecam firme z łodzi jak chcesz namiary daj znac ja jestem zadowolony
a wymiana maglownicy wymaga jakiś specjalnych narzędzi? zastanawiam sie czy samemu jej nie zdemontować i oddać do regeneracji, podstawowe narzędzia mam i kanał też jest, może gdzieś jest jakiś manual jak zdemontować...
jaco napisał(a):nowa maglownica trw to koszt 1050zł (firma OK)
Z musu siedzę aktualnie w tym temacie i widziałem te maglownice TRW w takiej fajnej cenie, i do tego trzeba doliczyć kaucję ~2000zł, bo maglownica jest tak naprawdę regenerowana tylko, że przez TRW, co do kaucji to jeszcze doczytałem jej zwrot jest uzależniony od oceny złomu, więc można na tym różnie wyjść.
Witam, Padło mi wspomaganie, najprawdopodobniej maglownica do wymiany. Czy ma ktoś godny polecenia zakład w Warszawie, który rzuci na to okiem/wymieni na nową w przyzwoitej cenie lub ewentualnie zregeneruje starą? Z góry dziekuję za pomoc!
Mam pytanie jest jakis sposob na odkrecenie kurka od zbiornika z plynem od wspomagania...moj nie ma checi sie odkrecic a nie cche nic urwac i brac na sile