Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ARL] Gaśnie przy pierwszym odpalaniu...

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ARL] Gaśnie przy pierwszym odpalaniu...

Postprzez abramon1 » 26 lipca 2016, 22:25

Witam.

Panowie (i Panie :wink: ) dziwna sytuacja mnie spotyka. Od jakiegoś czasu mam problem podczas odpalania autka. Podczas pierwszego odpalania auto gaśnie dosłownie w ułamku sekundy. Druga próba odpalenia jest już zawsze skuteczna jednak musi sobie trochę pokręcić, powiedzmy 5 sekund. Zdarza się to dość rzadko, raz na kilka dni, bo w zdecydowanej większości odpala bez zarzutów. W zimie również nie było problemów. Auto na mocy nic nie straciło, podczas jazdy żaden problem nie występuje.

Problem pojawił się niedawno gdy jakiemuś typowi pomagałem odpalić auto na kable. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, nie znam się. Byłem ostatnio u mechanika, podłączyliśmy kompa i nie wykazało ani jednego błędu. Przy okazji został wymieniony filtr paliwa. Ktoś ma jakąś sugestię gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy?

Proszę tylko mnie nie odsyłać do zbiorczego bo w jednym temacie jest do przeczytania 36 stron a drugi link nie działa :-)

Pozdrawiam :-)
abramon1
Stella
Stella

Region: lubuskie
Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: [ARL] Gaśnie przy pierwszym odpalaniu...

Postprzez kobzyr » 26 lipca 2016, 22:30

najprawdopodobniej oringi na pompkach są podcięte.
kobzyr
TopSport
TopSport

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: [ARL] Gaśnie przy pierwszym odpalaniu...

Postprzez goldberg18 » 14 sierpnia 2016, 21:24

Oringi na pompkacha tak jak pisze kobzyr. Ewentualnie jak był wymieniany ostatnio filtr paliwa i od tego momentu problem występuje sprawdziłbym czy paliwo nie cofa się poprzez filtr paliwa.
goldberg18
Stella
Stella

Auto: VW Bora

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel