Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

oring pod dekiel skrzyni biegów FMH

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

oring pod dekiel skrzyni biegów FMH

Postprzez ziom_beny » 18 stycznia 2013, 21:21

Witam posiadam leona top sporta ARL. Ostatnio zauważyłem że cieknie mi olej ze skrzyni biegów - skrzynia FMH . Po lewej stronie czyli od strony kierowcy widać w skrzyni biegów taką czarną zaślepke taki mozna powiedziec ze dekielek czarny okrągły i właśnie spod niego widać wyciek. Znalazłem na allegro uszelke. Sprawdzałem w internecie nr fabryczny tej uczelki i wyszło mi takie coś : http://allegro.pl/vw-audi-oring-uszczel ... 72682.html Teraz moje pytanie czy to na pewno jest ta uszczelka ? Ma ktoś może możliwość sprawdzenia tego w etce ? Dziekuje z góry i pozdrawiam :) Damian ty jest zdjęcie : http://wyslijto.pl/plik/p49ybk36nl
ziom_beny
Stella
Stella

Auto: leon top sport

Reklama

Re: oring pod dekiel skrzyni biegów FMH

Postprzez silver2004 » 22 stycznia 2013, 11:05

Witam.
Tam nie ma żadnej uszczelki.Ten kapsel uszczelnia otwór w skrzyni.Jego numer to 02M 301 211B.Możesz spróbować wyciągnąć ten dekiel i uszczelnić silikonem, który stosuje się zamiast uszczelek.Przy podważaniu śrubokrętem uważaj żeby go za mocno nie pogiąć.
silver2004
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ARL
Silnik: ARL 1.9

Postprzez ziom_beny » 23 stycznia 2013, 16:59

Narazie zakleiłem wyciek poxyliną i jest ok nie mam jak narazie poniewaz auto jest mi potrzebne :) dziekuje bardzo za pomoc w przyszłym tygodniu sie tym zajmę :)
ziom_beny
Stella
Stella

Auto: leon top sport

Postprzez Adrian2607 » 14 listopada 2016, 13:49

Witam, odgrzeję nieco temat. Jestem świeżo po zakupie leona właśnie z ARLem i również mam wyciek ze skrzyni. Czy ten dekiel znajduje się od strony koła? Bo właśnie stamtąd u mnie cieknie olej. Jeszcze jedno, jaki olej do skrzyni 6b? Oznaczenia skrzyni niestety nie sprawdziłem, autko to ARL 2005r 6b. Rozważam wymianę ponieważ nie wiem ile już go wykapało.
Adrian2607
Stella
Stella

Auto: Leon 1M

Postprzez karol7501 » 17 listopada 2016, 16:10

Ten dekielek nowy kosztuje 29.70 w ASO, szkoda zachodu na sylikony i inne pierdoły...
karol7501
Signo
Signo

Auto: Leon FR ARL

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel