Odświeżam i podbijam…
Sprawa wielowątkowa:
Jakiś czas temu padła mi turbosprężarka (ARL ’04 1M). Zregenerowałem, odebrałem, ale od początku coś było nie tak – na I biegu turbina załączała się dopiero po drugim wciśnięciu gazu, na II biegu raz za pierwszym raz za drugim, a na III biegu… już w zasadzie nie pamiętam. Trwało to może dwa dni. Do firmy, która się tym zajmowała już się nie dodzwoniłem, bo się któreś Święta zaczęły czy jakiś długi weekend. Myślałem początkowo, że to się „dotrze” i będzie ok, ale nie zdążyło, bo coś zaczęło mi tarabanić w silniku podczas przyspieszania. Obstawiałem, że nastał czas nieco odwlekanego remontu silnika – i niestety miałem rację

Kolejne tysiące zainwestowane, ale motor praktycznie nówka. Wałek, szklanki, splanowana głowica, przy okazji rozrząd, chociaż pojeździłby jeszcze z 1,5 roku, itp., itd. – wszyściuteńko! Remont skończony, ale problem z przyspieszaniem został. Zwyczajnie nie ciągnie, a przecież powinien jak Sasha Grey!
Dokładne oględziny wykazały lekko sparciałą jedną z rur intercoolera – wymieniłem na nową – brak efektu. Następnie N75 – mogłem go wymienić od razu – ale to też nie to. Kolejno wyszła na jaw POKLEJONA przez nie wiadomo kogo jedna z rurek podciśnienia – znów wizyta w ASO (poznają mnie już po głosie jak wchodzę i mówię „Dzień dobry”) – oczywiście też nie to. Generalnie w silniku i osprzęcie nie ma już co wymieniać, a problem z załączaniem się turbiny nadal jest. Ktoś mi zasugerował, że sęk może tkwić w zmiennej geometrii turbiny, czyli że jednak coś skopała firma regenerująca.
I tu dochodzimy do sedna. Czy któryś(aś) z szanownych kolegów (koleżanek) dysponuje na terenie Wa-wy lub okolic możliwością podpięcia mojego Leona do komputera, żeby sprawdzić, jakiego rodzaju błąd tam wyskakuje? Bo już głupieje od ilości wymienionych podzespołów, a nie ukrywam, że nie chcę robić awantur we wspomnianej firmie nie mając 100% pewności, że to Ich wina
Uff, trochę się rozpisałem, ale chciałem konkretnie opisać temat, żeby nie było później „Czy wymieniłeś to…?”, „Czy wymieniłeś tamto….?”

Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!
Pzdr