Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

SZARPANIE WIBRACJE KAROSERI 5 BIEG DO 2000RPM

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

SZARPANIE WIBRACJE KAROSERI 5 BIEG DO 2000RPM

Postprzez wojtekleonts » 26 lutego 2017, 16:36

siemanko wszystkim, trzepałem forum niestety bezskutecznie, jestem tu nowym forumowiczem i mam nadzieje ,że I WKONCU BEDE szczęśliwym posiadaczem leona. Otóż postaram sie b.szczegolowo:

Seat Leon Top Sport 1.9tdi ARL , postaram sie krotko na temat o problemie, niedawno kupiony w mrozach i lodach wiec bez szans bylo zasuwanie :oops:
.. no i wkoncu moglem sprawdzic co potrafi nooo i :cry: - otoz przyspieszajac 5 bieg(rowniez 6ty ale opisuje o 5tym) przyspieszając do +/-90km/h i cos kolo 2000rpm trzesie telepie wibruje buda podczas PRZYSPIESZANIA, czy z gorki czy góra ,lekko gazu czy mocno gazu trzesie jak :x , dalsze przyspieszanie zero objaw,rowniez odpuszczajac z gazu tez bez objaw...temat rzeka bo skrzynia była strzelona i szykowalem sie odrazu na dwumase rowniez bo co innego (gaszenie =silnik lekko kołyszał, na wcisnietym pedale sprzegla silnik staje w miejscu) wczoraj wrzucona skrzynia druga ,super elegancko szumu i tego tyrkotania nie ma(nie wspomnialem bo wyeliminowalem ten objaw) , dwumasa widac sachsa jakis czas temu wymieniano ,sprawdzajac sprawnosc tej dwumasy dla mnie była prawie ,że z kartonika "juz tez myslalem sobie,kij kupie nowe, tez nie wiadomo co bylo przed sprowadzeniem od Holendra:P" ale mając skrzynie już wytarganą znajomi ,doswiadczeni mechanicy powiedzieli ,ze mam sie odpiepszyc od sprzegła bo jest naprawde dobre" polosie sprawdzone i tyci luzy na przegubach lewej półosi były ,wiec odrazu na zaś komplet wymeniono... objawy jak byly tak byly... dodam, ze pompki zrobione (sprowadzony byl z wywaloną 1pompką 2'ga siadala reszta ok ale zregenerowano wszystkie 4pompki), zawor n75 zmiieniałem cos nie tykał jak nalezy, grucha turbo ok, turbo ok, poduszki no niby wygladaja nie tkniete ale moze ktoras stala sie aż za elastyczna? borygalo sie z tym duzo osob surfując po internecie ale czy z finałem? pomocy!

dodam ze jadac 1 2 3 na 4 dobijam za 90km/h pod setke i 5 jest git jak powinno byc
wojtekleonts
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel