Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

W trakcie jazdy na chwile brakuje gazu ? brak bledów w vag:(

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

W trakcie jazdy na chwile brakuje gazu ? brak bledów w vag:(

Postprzez kolumb66 » 3 maja 2017, 12:00

Witam panowie wczoraj wracajac z pracy przy ruszaniu nagle zabraklo mi gazu silnik spadl na wolne obroty jakby go trzymalo cos po puszczeniu i ponownym dodaniu auto jedzie normalnie zdarza sie to od wczoraj czasami w trakcie jazdy zazwyczaj niewazne na jakim biegu jak mu odbije to tak sie dzieje gdy łapie tego mula to chocbym mu dawal full gaz to auto nie jedzie puszcze lub zredukuje i auto znow jedzie wpiałem vag coma i nie ma zadnych błedow na polskim vagu rowniez nic sprawdzalem blok 001 na zapalonym w drugim okienku mam 3,6mg a napiecie w trzecim 1,680 na zgaszonym napiecie jest 0,700 wiec z tego co wiem jest ok babelkow paliwa nie mam w prewodach ale jutro i tak wymienie filtr a dzis zaleje innego paliwa ale od ostatniego tankowania zrobilem na tympaliwie 80km i nie bylo propblemow wczoraj sie to zdarzylo wyeliminowalem juz przeplywke i zaworek od turbo geometria czyszczona byla 2 tyg temu pozatym wyrzucalo by bledy a tu nie ma nic jakies sugestie moze? woda w paliwie czy co?
kolumb66
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: W trakcie jazdy na chwile brakuje gazu ? brak bledów w v

Postprzez marcin7x5 » 3 maja 2017, 17:49

Wygląda na brak sygnału z pedału przyspieszenia. Może wytarły się już ścieżki w czujniki...
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez kolumb66 » 3 maja 2017, 19:29

tez tak myslałem ale Vag wyrzuciłby jakikolwiek bład a jest czysto nie ma nic bledow zamowilem filtr na jutro bo obstawiam ze jakies paliwo slabe dzis dolałem za 100zl jutro zmienie filtr i zobacze jak nie to bede szukal dalej mamm drugiego leona w domu to najwyzej ten pedal przeloze by sprawdzic
kolumb66
Stella
Stella

Postprzez marcin7x5 » 3 maja 2017, 21:10

Być może jest to chwilowy brak sygnału. Musiałbyś to sprawdzić podczas jazdy z podpiętym kompem.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez kolumb66 » 10 maja 2017, 21:54

witam panowie mialem troche obowiazkow wiec nie mialem kiedy napisac temat do zamkniecia wymienilem filtr paliwa nadal bylo to samo pogrzebałem troche i okazało sie ze problemem byl czujnik stopu w trakcie jazdy zaswiecal sie stop przez co odcinało gaz :) wszystko juz działa naprawione czujnik wymieniony i jest ok pozdrawiam
kolumb66
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel