Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Brak reakcji na gaz podczas jazdy 1.9 110km

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Brak reakcji na gaz podczas jazdy 1.9 110km

Postprzez Krychuu » 29 kwietnia 2019, 11:44

Witam, nie jestem posiadaczem seata Leona jednakże kuzynka zgłosiła się do mnie z problemem, z którym była kiedyś u mechanika. Dokładnie brak reakcji na gaz podczas jazdy, kiedyś miała to samo, mechanik uznał, że uszkodzony pedał gazu. Wymienili, wszystko było w porządku. Dziś znów to wystąpiło, zdemontowałem podszybie, wyciągnąłem ECU, kable i samo ECU wewnątrz było suche. Dziwi mnie fakt, iż na postoju auto ładnie wchodzi w obroty, jedynie podczas jazdy auto odmawia posłuszeństwa, wchodzi na obroty rzędu 1100 i kaplica. Nie wydaje mi się by był to pedał gazu, ktoś ma jakis pomysł? Jutro prawdopodobnie podjadę z nim na komputer, może coś się wyda.

-- 29 kwietnia 2019, 12:44 --

Nowa zmianka, dziś zaswiecila się rezerwa, po dolaniu paliwa auto "ożyło". Dziwna sprawa, może pompa paliwa się kończy?
Krychuu
Stella
Stella

Region: świętokrzyskie
Auto: Seat Leon
Silnik: ALH 1.9

Reklama

Re: Brak reakcji na gaz podczas jazdy 1.9 110km

Postprzez GruchaARL » 5 maja 2019, 19:58

Witaj. Standardowy przypadek który można zaobserwować w każdym innym TDI. Jak pojedziesz na kompa i będziesz miał błąd z wiązany z pedałem gazu, to trzeba najpierw dobrze obejrzeć samą wtyczkę i kable bo tam będzie problem, że raz łączy, a raz nie ;)

Już kilkanaście razy takie coś robiliśmy i zawsze winą była wtyczka ;) lub kabel
Jak ktoś coś chce od Gruchy, to Grucha pomoże :). PW lub 606-65-93-92.
GruchaARL
Sport
Sport

Auto: VW Golf IV TDI
Silnik: CBZB 1.2

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel